Khadija Arib, hier op een archieffoto als Kamervoorzitter in de Tweede Kamer.
Volledig scherm
Khadija Arib, hier op een archieffoto als Kamervoorzitter in de Tweede Kamer. © ANP / ANP

Oud-Kamervoorzitter Khadija Arib verlaat Tweede Kamer: ‘Voel me niet langer vrij en veilig’

Khadija Arib vertrekt uit de Tweede Kamer. In een verklaring stelt de PvdA’er en oud-Kamervoorzitter dat ze niet meer kan functioneren als parlementariër nadat deze week bekend werd dat de Kamer een onderzoek instelt naar vermeend grensoverschrijdend gedrag. De PvdA is overvallen door Aribs besluit.

2 reacties

 • Jacques Theunissen

  2 maanden geleden
  Als je in die kringen als ambtenaar werkt, en je hebt , terecht en onderbouwd ( en niet als een klein zeurkind ) , wat te klagen over je "baas" of collega; dan maak je jezelf met naam en toenaam bekend en stelt eea aan de kaak. Niet anoniem klikken, insinueren en lekken om je zin te krijgen. Zo laag 😞
 • Henk Houwers

  2 maanden geleden
  Dubbel zes Kaag politiek.
 1. Waarom het nooit meer goed komt tussen Vera en Khadija
  podcast

  Waarom het nooit meer goed komt tussen Vera en Khadija

  De nieuwe en de vorige Tweede Kamervoorzitter kregen het deze week aan de stok, nadat in het geheim een onderzoek naar klachten over Khadija Arib (PvdA) bleek te zijn uitgevoerd. De ruzie ging gepaard met felle beschuldigingen, maar wat gebeurde en nou achter de schermen? En terwijl die twist de gemoederen bezig heeft gehouden, is een nog explosiever dossier in de laatste fase: Johan Remkes komt woensdag met zijn bevindingen over de stikstofcrisis.