Pieter Omtzigt.
Volledig scherm
PREMIUM
Pieter Omtzigt. © ANP

Oude bekende helpt Omtzigt en verbaast zich over het venijn in de Kamer

Onder politiciElke week schrijft politiek verslaggever Hans van Soest over wat er speelt in Den Haag in Onder Politici. Deze week: het nieuwe Kamergebouw staat samenwerking tussen partijen in de weg.

4 reacties

 • Geert Loermans

  2 maanden geleden
  Wordt snel tijd voor een kiesdrempel. Zijn we voorgoed af van al die splinterpatrtijtjes en eenmansfracties. Hadden we nu niet gezeten met een FvD, BBB, JA21, Haga, Simons, SGP, etc.
 • W. Krabbenborg

  2 maanden geleden
  heel veel individuen en kleine splinterpartijtjes is deels ook het resultaat van de individualisering van de hele maatschappij. Veel meer mensen van die generatie denken eerst aan zichzelf en daarna pas aan het algemeen belang. Met samenwerking kan meer bereikt worden dan elkaar tegen mekaar uitspelen zoals nu vaak gebeurt. Vaak mbv de rechtspraak etc. bewijzen wie heeft er gelijk.
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  Beste @Henk, alstublieft, geen zakenkabinet. Dat zijn mensen die alleen kijken naar kosten en baten, dan ga je voorbij aan de noden die er onder veel mensen leven. Dan wordt eenieder en alles in economische waarde uitgedrukt. Ik hoopte juist dat we die neoliberale kerk achter ons konden laten. En vooral GEEN gekozen minister president, dan krijg je net zo'n gedrocht als in Amerika: dat degene met de diepste zakken wint. Zakenmensen hebben niet altijd het beste met de gemiddelde inwoner voor.
 • Henk Houwers

  2 maanden geleden
  Tijd voor een zakenkabinet. Samen te stellen door een rechtstreeks gekozen minister President. Met een volksraadpleging over belangrijke onderwerpen.