Volledig scherm
Denk-voorman Tunahan Kuzu © Denk.nl / ANP (Montage AD)

Partij Denk op shortlist voor aankoop domeinnaam denk.nl

De populaire domeinnaam denk.nl staat al bijna twee jaar in de etalage. Eigenaar GGZ Friesland heeft nog drie ‘serieuze gegadigden’ over, waaronder de politieke partij Denk. 

De domeinnaam denk.nl is sinds begin 2017 te koop. GGZ Friesland wil er vanaf vanwege ‘de voortdurende connectie die wordt gelegd tussen ons en de politieke partij DENK’. 

Daarover schrijft de instelling op het gebied van geestelijke gezondheid in Friesland: ,,Politieke neutraliteit is voor ons als zorginstelling van groot belang, zowel voor medewerkers als cliënten. Daarom zien we ons helaas genoodzaakt om afstand te moeten doen van dit domein en dit merk.”

De afgelopen twee jaar is er een hele reeks geïnteresseerden langsgekomen om de domeinnaam over te nemen, vertelt een woordvoerster van GGZ Friesland . ,,Er zijn in Nederland nogal wat partijen die iets doen met het woord ‘denk’.” Er kwamen zelfs biedingen voor 1 euro binnen. ,,U snapt dat we daar niet voor gaan.”    

Vooralsnog geen haast

Vooralsnog had de instelling sowieso geen haast om de domeinnaam en de bijbehorende email-adressen te verkopen, omdat daarop nog elektronische post binnenkomt met vertrouwelijke cliëntinformatie. Die stroom is echter de laatste tijd flink afgenomen.

,,Ik verwacht dat we dus dit jaar wel tot verkoop kunnen overgaan", aldus de zegsvrouw. Ze wil niet zeggen wat de vraagprijs is voor de domeinnaam. Wél wil de woordvoerster kwijt dat de politieke partij Denk onder de serieuze gegadigden zit die op de shortlist met drie partijen staan.

Een woordvoerder van Denk, dat nu de domeinnaam bewegingdenk.nl voert, bevestigt vanmiddag desgevraagd de belangstelling en het bod. Hij weigert aan te geven hoeveel de partij op tafel wil leggen voor de domeinnaam. 

Quote

Ik verwacht dat we dus dit jaar wel tot verkoop kunnen overgaan

De eigenaar van de domeinnaam denk.nl
Volledig scherm
Screenshot © Denk.nl
  1. Wiebes: afbouw van gaswinning en herstel van schade in Groningen moet sneller
    live twitter

    Wiebes: afbouw van gaswinning en herstel van schade in Groningen moet sneller

    De afbouw van de gaswinning in Groningen en het herstel van de schade gaan nog niet snel genoeg. Dat heeft minister Eric Wiebes (Economische Zaken) vanmiddag voorafgaand aan een debat over de gaswinning in het noorden van Nederland gezegd, dat al gepland stond. ,,We willen méér vaart en méér tempo.” Verslaggever Peter Winterman is bij het debat en twittert live mee. Zijn tweets zijn onderaan dit artikel te vinden.