Demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (CDA) en demissionair premier Mark Rutte.
Volledig scherm
Demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (CDA) en demissionair premier Mark Rutte. © ANP

Pas als de ouderen geprikt zijn, mogen 60-minners mogelijk alsnog AstraZeneca kiezen

CORONADEBATDe Tweede Kamer wil dat 60-minners straks alsnog kunnen kiezen voor het AstraZeneca-vaccin. Ook als andere vaccins straks eventueel buiten de nationale strategie vallen -en nog wel op voorraad zijn- zouden mensen daarvoor moeten kunnen kiezen. Het kabinet wil die keuzevrijheid bekijken, maar wel pas als de 60-plussers een prik hebben gehad. 

5 reacties

 • Joris Goedbloed

  4 weken geleden
  Het OMT is de grootste fout in de politieke geschiedenis van NL. Het einde van de huidige lockdown is zeer spoedig. Een ding dat het nieuwe kabinet meteen op de agenda moet zetten is het OMT principe schrappen. Artsen horen niet een land te regeren of zich daarmee te bemoeien zoals het OMT dit gedaan heeft..Punt uit...!
 • Pieter Zeeuw

  4 weken geleden
  Dit beleid heeft niets te maken met virusbestrijding. Dat is wel zeker, maar voorlopig gaat de repressie nog een tandje verder: Niet meer reizen, niet meer meedoen : "eerst je vaccin paspoort" laten zien. De glijdende schaal is wel duidelijk. Oorlog zal het worden.
 • Ad Polderdijk

  4 weken geleden
  Na zoveel blunders en missers is het gewoon onmogelijk om De Jonge en leugenaar Rutte nog te geloven. Alles wat er mis kan gaan, gaat mis, omdat deze politici het allemaal zelf willen regelen, terwijl deskundige en goed georganiseerde instellingen worden genegeerd.
 • sjef van steenoven

  4 weken geleden
  Misschien moet iedereen ff de briefing van het RIVM van vandaag op je pc bekijken dan snap men bepaalde zaken beter !!
 • Frans van Raaij

  4 weken geleden
  Maar ja onze deskundigen overrulen gewoon deskundig advies van experts en zelfs de ziekenhuizen. Onze Haagse corona experts. In en intriest!
 1. Nog net te veel coronaregels, Rutte’s rehabilitatie en Tjeenk Willinks laatste kunstje
  PODCAST

  Nog net te veel coronare­gels, Rutte’s rehabilita­tie en Tjeenk Willinks laatste kunstje

  In zijn eindverslag stippelde informateur Herman Tjeenk Willink een route uit voor Mark Rutte om tóch weer premier van een volgend kabinet te worden. Het is een wonderlijke wederopstanding van de VVD-leider, nota bene na een wederom netelig debat ditmaal over de vrijgegeven notulen uit de ministerraad. Ondertussen drukt het kabinet wel op de pauzeknop als het gaat om versoepelingen van de coronamaatregelen.
 1. Grote protestmars tegen coronamaatregelen loopt uit de hand
  Play

  Grote protest­mars tegen coronamaat­re­ge­len loopt uit de hand

 2. Supporters onthalen teleurgestelde spelers De Graafschap
  Play

  Supporters onthalen teleurge­stel­de spelers De Graafschap