Volledig scherm
Anne Lok stopt per direct met het raadswerk. © Wilbert Bijzitter

Pechtold herkent zich niet in 'geschetst beeld' na opstappen Anne Lok

MEPPEL/WAGENINGEN - Anne Lok (36) heeft haar lidmaatschap van D66 opgezegd en stapt per direct uit de gemeenteraad van Meppel. Dat bevestigt fractievoorzitter Jeannet Bos aan de Telegraaf. 

Eind vorig jaar werd duidelijk dat Anne Lok een relatie had met D66-leider Alexander Pechtold uit Wageningen. 

Volgens weekblad Privé is het stranden van deze relatie de reden dat Lok zich terugtrekt als gemeenteraadslid. Het weekblad schrijft dat Lok deze week nog haar ontslag indient, met als reden de gestrande relatie tussen haar en Pechtold. Daarnaast spreekt Lok in het weekblad de angst uit dat Pechtold haar als 'labiel en gestoord' weg wil zetten. 

Gewaardeerd duoraadslid

Thierry van Es (hoofd persvoorlichting van D66) laat in een korte reactie weten dat D66 kennis heeft genomen van het opstappen van Anne Lok als duo-raadslid, en dat Alexander Pechtold zich 'absoluut niet herkent in het geschetste beeld.'

De Meppeler fractievoorzitter Jeannet Bos vertelt dat Anne Lok een gewaardeerd duoraadslid was. D66 heeft één zetel in de gemeenteraad. Tijdens een commissievergadering mogen duoraadsleden de partij vertegenwoordigen.

Begrijpeljik

,,Zij heeft dinsdagavond haar ontslagbrief naar de burgemeester gestuurd. Ik heb alle begrip voor haar keuze”, zegt Bos. Dat Lok vanwege de relatiebreuk met Pechtold wilde stoppen, wist Bos naar eigen zeggen al enige tijd. 

,,Zij had een relatie met een bekend politicus. Dat brengt heel wat met zich mee. Het gaat veel verder dan mensen op het eerste gezicht denken. Anne had ook te maken met het landelijk bureau en de persdienst van D66. Als dan een relatie op een nare manier stopt, dan snap ik dat je niet meer actief wil zijn voor die partij. Ik vind het begrijpelijk dat je het raadslidmaatschap laat vallen als je in een relatiecrisis zit, een baan hebt en vijf kinderen. Zeker nu het in dat geval gaat om een partij waar je even helemaal niets mee te maken wil hebben.”

Lok kwam in 2014 met voorkeursstemmen in de gemeenteraad. Daarnaast werkt ze als afdelingsleider antheneum/gymnasium op het Bornego College in Heerenveen.