Pieter Omtzigt breekt met CDA, wil door als onafhankelijk Kamerlid

CDA BREUKPieter Omtzigt stapt uit het CDA. Na het uitlekken van zijn aanklacht tegen de partijtop ziet hij geen andere optie dan een breuk. Omtzigt wil wel in de Tweede Kamer blijven als onafhankelijk Kamerlid. Zijn exit brengt het CDA in problemen.  

28 reacties

 • Bert de de Ruiter

  2 maanden geleden
  Alles voor de macht en als je niet mee hobbelt met onze "volks vertegenwoordiging" krijg je het predicaat: functie elders. Wat ik hoop is dat Pieter Omtzigt nog zoveel mensen meekrijgt dat hij z'n volledig verdiende zetels uit het CDA kan onttrekken zodat ze het met 5 zetels minder moeten doen. Pieter, ik wens je veel beterschap en wijsheid toe.
 • Lisa visser

  2 maanden geleden
  Wat een gedoe en gezeur weer! En dat moet ons als volk vertegenwoordigen. Bezem erdoor is het beste. Alle eenlingen weg. 3of 4 grootste partijen moeten samen regeren. Dát vertegenwoordigigd namede kiezers.
 • Willem Liebrand

  2 maanden geleden
  Jammer voor Pietertje mijn bezwaar is dat er weer zo`n een motorige hoogvlieger bij komt, we hebben er al een paar te veel van dan komt het nieuwe kabinet er nooit volgens mij
 • Sylvia Keijzers

  2 maanden geleden
  Nu nog een paar 'echte' CDA'ers die Pieter gaan volgen en dan zijn we gelukkig van dat hypocriete CDA af. Dat dit soort mensen zich nog durft te vertonen. Geeft weinig blijk van zelfkennis. Beterschap Pieter en geef 'm in september van katoen.
 • Bert Brand

  2 maanden geleden
  Krokodillentranen bij het CDA, het wordt tijd dat de politiek zich beseft dat zij er voor het volk zijn. Het lijkt er op dat de heersende gedachte is dat het volk er voor depolitisering is. Wanneer komen we af van de zakkenvullende ego trippers?
 1. Mark Rutte eet Carpaccio XXL in Geesteren: ‘Hij bleef twee uur en ging met iedereen op de foto’

  Mark Rutte eet Carpaccio XXL in Geesteren: ‘Hij bleef twee uur en ging met iedereen op de foto’

  GEESTEREN - Mark Rutte genoot donderdagmiddag met smaak van een reuzencarpaccio in het tijdelijke onderkomen van De Kruidentuin aan de Vinckenweg in het buitengebied van Geesteren. Eigenaar Jivar Misakian van de bistro was een dag later nog wild enthousiast: „Wat een opsteker. Hij bleef twee uur en was echt in ons bedrijf geïnteresseerd. Ging ook met alle personeelsleden op de foto.”