Als het aan nieuwe Europese regels ligt, gaan plastic frietbakjes in de ban.
Volledig scherm
Als het aan nieuwe Europese regels ligt, gaan plastic frietbakjes in de ban. © ANP

Plastic verpakkingen gaan in de ban: ‘Ook voor de patatbakker wordt het lastig’

UpdateBrussel bindt de strijd aan met plastic verpakkingen. Te grote dozen van webshops, weggooiflesjes shampoo in hotels en plastic stickers op fruit worden aan banden gelegd. Een stap die volgens experts gigantische gevolgen zal hebben voor bedrijven.

4 reacties

 • J.L. Gaertner Duineveld

  2 maanden geleden
  Inderdaad terug naar de frietzak. Of eet een appel. Leer toch weer even rustig te gaan zitten en te eten als een mens. Voor mij, heeft dat te maken met zelfrespect.
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  Vroeger hadden we ons frietje ook niet in plastic maar in een papieren puntzak. Ging prima. Beter dan de whatabouts waarmee men naar mistanden elders wijst zonder ook maar enigszins naar het eigen gedrag te kijken.
 • J.L. Gaertner Duineveld

  2 maanden geleden
  Nou het meeste is digitaal he, dus vrachtwagens met dossiers...nee dat is van vroegah... Maar dat heen en weer reizen inderdaad, kom op zeg. En eten doe je aan tafel. Dat gegraas, worden mensen dik van. En koffie drink je uit een kopje, espresso aan de bar. Als rustmoment. En echt dat is veel beter voor het lichaam.
 • Hr. Willemsen

  2 maanden geleden
  Misschien wordt het eerst eens hoog tijd dat het EU parlement zelft stopt met 1x in de week met zijn allen 1 vergadering in Straatsburg houden. Over een milieu issue gesproken. Allemaal extra kilometers met de auto het vliegtuig, vrachtwagens vol dossiers etc. etc.