Ploumen en Klaver halen uit naar Hoekstra: ‘Kom praten’

VIDEOPvdA-leider Lilianne Ploumen en GroenLinks-leider Jesse Klaver verwijten CDA-leider Wopke Hoekstra dat hij de vorming van een nieuw kabinet traineert. Hoekstra heeft geen zin om met beide linkse partijen formatiebesprekingen te voeren. ,,Hou op met al die schijnbewegingen en hou op met alleen maar ‘nee’ zeggen’’, zegt Ploumen.

9 reacties

 • Johann Janssen

  2 weken geleden
  hou op met dit gehannes. het land heeft dringend een kabinet nodig. maar dan wel na nieuwe verkiezingen.
 • Teun de de Heus

  2 weken geleden
  De partijen moeten gewoon samenwerken. Anders hoef je ook niet meer te stemmen Iedereen maakt fouten oom de Grote partijen en doen ze of er niets is gebeurd . Allemaal een beetje water bij de wijn doen.
 • Mario Reuvers

  3 weken geleden
  Hulde voor Ploumen en Klaver, deze hebben door dat ondanks het vele geld de maatschappij onder rechts niet optimaal functioneerd. Kijk alleen al naar het feit hoe de mensen met elkaar omgaan. We willen toch allemaal een betere maatschappij? Rechts Nederland maakt de maatschappij niet beter, dat doet links. Want vertel me nou niet dat het onder 10 jaar Rutte het iedereen goed is gegaan, dat is namelijk niet zo.
 • Mattie Veld

  3 weken geleden
  Inderdaad Johann, ze waren al de verliezers en kunnen dus beter in de 2e kamer blijven.
 • Johann Janssen

  3 weken geleden
  ploumen en klaver moeten stoppen om nog langer mee te werken aan dit gemodder. dit kost ze alleen nog meer stemmen
 1. Onderzoekers schrapten diverse kritische passages over Van Lienden na inbreng van ministerie
  Video

  Onderzoe­kers schrapten diverse kritische passages over Van Lienden na inbreng van ministerie

  De mega-order die de overheid sloot met Sywert van Lienden wordt nog extern onderzocht door Deloitte. Uit een eerste accountantscheck bleek geen ‘integriteitsschending’. Wel schrapten en wijzigden die onderzoekers diverse kritische passages over Van Lienden en ‘politieke druk’ na inbreng van het ministerie. Ook gaf een ambtenaar mondeling akkoord. Het kabinet wil nu ‘de onderste steen boven'.