Rob Jetten, minister voor Klimaat en Energie, tijdens een debat.
Volledig scherm
Rob Jetten, minister voor Klimaat en Energie, tijdens een debat. © ANP

Prijsplafond op energie: gemiddeld gezin hoeft niet meer dan 290 euro per maand te betalen

De energierekening van burgers gaat vanaf 1 november omlaag. Een huishouden dat een gemiddelde hoeveelheid gas en stroom gebruikt is dan 290 euro per maand aan energie kwijt.

22 reacties

 • bernadet van rijswijk

  2 weken geleden
  Enige juiste oplossing is BTW, BPM, ODE, al deze belastingen afschaffen. Vervolgens allen dus ook multinationals en koninklijk huis inkomstenbelasting betalen, bezuinigingen doorvoeren in de eerste en tweede kamer ze overleggen en schuiven problemen vooruit dus kun je ook met minder mensen doen. Uit de EU zijn alleen een laag ambtenaren erbij die geld verdelen die hen eigenlijk niet toebehoren. De pensioengelden terug, geen verhoging lonen je komt in andere categorie en net geen toeslag meer.
 • Johann Janssen

  2 weken geleden
  dit kabinet lees d66 heeft gevaalt. het prijsplafond had er allang kunnen zijn zelfs brussel frons zijn wenkbrouwen over het gestuntel in den haag..
 • Maaike van der Mooren-Hendriks

  2 weken geleden
  Je hebt je gas kookplaat er uit gedaan en vervangen door een inductie kookplaat. Je gebruikt een airco om je huis te verwarmen. Gevolg, je blijft dus ver onder 1200 kuub gas maar je elektriciteitsgebruik gaat wel stevig over de 2500. Met andere woorden, die regeling is dus schijnbaar toch nog niet zo goed doordacht.
 • G.T. Burki

  2 weken geleden
  Wat wordt er in de maatregelen opgenomen voor mensen die op stadsverwarming zijn aangesloten. De prijs is immers gekoppeld aan de gasprijs, maar wordt niet als gasverbruik aangemerkt.
 • Johann Janssen

  2 weken geleden
  weten ze wel waar ze het over hebben als ik kijk naar de prijzen die ik voor de oorlog betaalde en wat ze nu zeggen ben ik dus meer kwijt ipv. minder. En dan moet men vertrouwen krijgen en dit kabinet nog een kans geven? dacht het niet.