Attje Kuiken
Volledig scherm
Attje Kuiken © ANP

PvdA: minimumloon naar 14 euro in ruil voor steun begroting

Als het kabinet voor de begroting steun wil van de PvdA in de Eerste Kamer zal er iets aan de ongelijkheid in Nederland moeten worden gedaan. De kersverse PvdA-leider Attje Kuiken zei bij WNL op Zondag dat ze zal aandringen op een hoger minimumloon van 14 euro en het aanpakken van schijnconstructies, zodat meer mensen een vast contract kunnen krijgen.

14 reacties

 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  Frans Groeliker nou dan toch maar verhogen zo hoog als nu kunnen de prijzen echt niet worden. van die verhoging ben jij dan hopelijk nog een van de gelukkige, die er van kan gaan gaan profiteren. of behoor jij bij de angsthazen, die bang zijn om in te teren, omdat e.e.a. door de welgestelden gefinanceerd dient te worden. nou dan lever maar mooi in en ga je niet meer 4 maal per jaar op vakantie en maak je maar geen gebruik van een gesubdidieerde auto/zonnepanelen en fiets.
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  Eens met Frans, alles is niet zo zwart-wit, Kuiken denkt van wel.
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  Pauwels de Aow is gekoppeld aan het minimumloon.
 • A. Pauwels

  2 maanden geleden
  En worden weer de AOW'ers met een pensioentje vergeten?
 • Frans Groeliker

  2 maanden geleden
  Over welke extra uitgaven heeft Kuiken het? Als het minimum loon wordt verhoogd, leidt dat tot hogere prijzen. En dan zullen we zien wat het effect is op de werkgelegenheid. Minder werkgelegenheid, meer uitkeringsgerechtigden en dan moeten vermogenden het maar betalen. Lijkt mij niet de goede weg. Ik ben er meer voorstander van in cao’s hogere minimumlonen af te spreken daar waar het kan.