Minister Martin van Rijn voor Medische Zorg en Sport staat de pers te woord over het rapport voor de uitbreiding van de intensive cares.
Volledig scherm
Minister Martin van Rijn voor Medische Zorg en Sport staat de pers te woord over het rapport voor de uitbreiding van de intensive cares. © ANP

Rapport over extra inzet acute coronazorg kritisch ontvangen door ziekenhuizen

De ziekenhuiszorg moet voor de langere termijn worden klaargestoomd voor nieuwe coronapatiënten. Daarom zijn er extra bedden nodig, is er vooral behoefte aan voldoende gekwalificeerde ic-verpleegkundigen en dienen er meer gespecialiseerde ambulances te komen. Dit mag niet ten koste gaan van de reguliere zorg. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen is kritisch. ,,Het is vrijwel onmogelijk te beloven dat bij een tweede coronagolf de reguliere zorg volledig, voor de volle 100 procent, kan doorgaan’.

  1. Premier Rutte praat voor het eerst over coronacrisis: Steken laten vallen in heftige periode
    video

    Premier Rutte praat voor het eerst over coronacri­sis: Steken laten vallen in heftige periode

    Minister-president Rutte keek gisteravond in een extra uitzending van talkshow Op1 terug op de coronacrisis. Het afgelopen halfjaar was ‘het heftigste’ uit zijn carrière, zei Rutte in het interview. Een zware periode voor de premier, zowel qua werk als persoonlijk. ‘Een eervolle en bijzondere rol.’ Rutte geeft toe dat het kabinet ‘steken heeft laten vallen’ en lessen heeft geleerd.