Winkelend publiek in Amsterdam.
Volledig scherm
Winkelend publiek in Amsterdam. © ANP

Rood Nederland versoepelt sneller dan groen Duitsland: ‘Ik houd mijn hart vast’

Nederland is het enige land aan de Noordzee dat nog rood kleurt op de Europese coronakaart, en toch versoepelen we sneller dan onze buurlanden. In de Tweede Kamer klinkt onbegrip. ,,Als je niet oppast, struikel je met de finishlijn in zicht.”

12 reacties

 • Alfred Diepeveen

  1 maand geleden
  Nederlanders zijn tijdens de vakantie niet welkom. Gaan natuurlijk gewoon. Maar krijgen als Nederlander een hoop gedonder!
 • Michel Van de Zand

  1 maand geleden
  Gevaccineerde en/of geteste personen mogen deelnemen aan de maatschappij.Niet gevaccineerde of geteste personen worden opgehokt. Mocht het virus weer opleven dan is er 1 conclusie namelijk dat die spuit niet werkt en alle maatregelen ook niet.Kortom men kan niet zeggen dat het virus door niet gevaccineerde is “meegenomen”.Maar ja zelf logisch nadenken is iets van het verleden.Dit virus is de nieuwe griep met zijn jaarlijkse spuit en met wetgeving die ongelimiteerd toegepast kan worden. Zucht....
 • tinus aardsen

  1 maand geleden
  Die cijfers kloppen helemaal niet! Al die leugens die worden verspreid door de regering,het Rivm en de GGD, klopt gewoon niet waarom zijn wij nog rood en de rest om ons heen niet? Volgens mij is er veel meer dan wij allemaal denken en zien!!
 • Mattie Veld

  1 maand geleden
  Voor de leken die het nog niet snappen, er zijn nog steeds teveel besmettingen en dat zal door de versoepelingen en de delta variant zeker niet minder worden.
 • Mulder

  1 maand geleden
  Het volk krijgt deze zomer weer even een speelkwartiertje. Het kabinet en de kamer kunnen weer fijn op reces. In september wordt er weer gegoocheld met de cijfers en worden we weer opgehokt, zodat die Build-Back-Better Bagger er doorheen gedrukt kan worden.
 1. Kabinet geeft 10.000 staatlozen toch een paspoort: ‘Zonder Peter R. de Vries was het nooit gelukt’
  Update

  Kabinet geeft 10.000 staatlozen toch een paspoort: ‘Zonder Peter R. de Vries was het nooit gelukt’

  Het demissionaire kabinet geeft een groep oud-pardonners, die jaren geleden een verblijfsvergunning kregen, alsnog een paspoort. Het gaat om ongeveer 10.000 mensen die zich niet tot Nederlander konden laten naturaliseren, omdat zij bepaalde documenten niet konden overhandigen. Wrang genoeg betreft het een van de zaken waarin Peter R. de Vries zich vastbeet. ,,Zonder hem was dit nooit gelukt", zegt Hemen, die nu een paspoort kan aanvragen.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 3. Rutte door het stof om te snelle versoepelingen: ‘Een inschattingsfout, excuses daarvoor’
  VIDEO
  37

  Rutte door het stof om te snelle versoepe­lin­gen: ‘Een inschat­tings­fout, excuses daarvoor’

  Demissionair premier Mark Rutte gaat door het stof voor de persconferentie van afgelopen vrijdag, waarin de coronamaatregelen zijn aangescherpt. Toen wilde Rutte niet reflecteren op de koerswijziging van het kabinet. ,,Excuses’’, zegt Rutte nu. ,,Dat was geen goede persconferentie van ons.’’ Hij zegt dat het kabinet een ‘inschattingsfout’ heeft gemaakt door eind juni de meeste coronaregels te laten varen.