Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Ruim 1000 kinderen van ouders toeslagenaffaire uit huis geplaatst

Tussen 2015 en 2020 zijn ruim 1000 kinderen van ouders die de dupe zijn geworden van de toeslagenaffaire onder jeugdbescherming en uit huis geplaatst. De Tweede Kamer is verbijsterd over dat hoge aantal. 

12 reacties

 • petra damme

  1 jaar geleden
  wij hebben nog nooit wat gekregen mijn kinderen gingen ook 2,5 dag naar het kinderdag verblijf en later naar de buitenschoolse opvang en wij hadden echt geen inkomen van 3500 netto al die toeslagen moeten ze schrappen. maak het maar goedkoper. en niets meer in de hand
 • Aaldert Benjamins

  1 jaar geleden
  @ Sjors Boymans. Jij hebt totaal geen benul van de ernst van deze zaak. Het begint met het stopzetten van de toeslag, gevolgd door terugvordering van het zogenaamd onterecht ontvangen bedrag. En pas dán begint de ellende. Laat ik het zo zeggen, kijk eerst eens de 2Doc-documentaire 'Alleen tegen de Staat', uitgezonden op 20 september en terug te vinden via NPO-start. Het is onbeschrijflijk en ongekend, het is om te huilen in wat situatie deze mensen zijn terechtgekomen en tevens hun kinderen.
 • Sjors Boymans

  1 jaar geleden
  Lekker makkelijk weer een ander de schuld geven dat je kinderen uit huis worden geplaatst. Misschien ook eens kijken of jezelf geheel onschuldig ben. Je kind word niet uit huis geplaatst omdat er iets mis gaat met je toeslagen. Maar goed sommige wijzen heel graag naar een ander en vinden dat de overheid elk probleem moet oplossen.
 • PGH litjens

  1 jaar geleden
  Petra Damme. Er zijn 70.000 kinderen gedupeerd door deze affaire. Die hebben allemaal al een schadeloosstelling toegewezen gekregen. Verder lijkt me dat als de feiten al langer bekend zijn bij huidige demissionaire bewindslieden deze beter vervangen kunnen worden door partijgenoten. Ze hebben dan bewezen niet op te komen voor 35.000 ouders en 70.000 kinderen die benadeeld en of beschadigd zijn. . Ook bewindslieden en politici die hiervan hebben geweten hebben een imagoprobleem.
 • Bert Peters

  1 jaar geleden
  @ Marco: De Rutte stemmers hebben geen toeslag nodig. Doppen hun eigen boontjes. Hebben een eigen huis en een fatsoenlijk leven opgebouwd. Hun kinderen studeren en worden de volgende generatie VVD stemmers.