Rutte: ‘Het spijt mij verschrikkelijk dat we zo weinig kunnen zeggen over de formatie’

VideoVVD-leider Mark Rutte zegt na een urenlang gesprek bij informateur Mariëtte Hamer nog altijd niet of hij met PvdA en GroenLinks wil onderhandelen over een nieuw kabinet. ,,Ik weet dat Nederland zich zo langzamerhand kapot ergert aan het feit dat we er zo weinig over kunnen zeggen’’, stelt Rutte na afloop van het gesprek.

11 reacties

 • Marco Wegma

  2 jaar geleden
  Er valt niks te zeggen. Het enige wat moet vallen is Rutte en heel snel
 • Henk Jansen

  2 jaar geleden
  Die rechtse rakker heeft inmiddels alweer nieuwe ministers en regeert lekker verder. Er gaan miljarden subsidie voor verduurzaming en Cora van Nieuwenhuis (VVD) gaat dat regelen. Zo doen die rechtse kakkers dat.
 • Carel van ‘t Zand

  2 jaar geleden
  Het is een groot toneelspel. Rutte wil geen nieuw kabinet, hij vindt dit wel prima zo. Lekker doorregeren en wegsturen kan toch niet meer.
 • J.M. Horst

  2 jaar geleden
  Er wordt een groot probleem gemaakt van de samenwerking tussen GL en de PvdA. Maar dat de VVD hoe dan ook met het verliezende en gescheurde CDA wil regeren, dat wordt merkwaardig genoeg nergens ter discussie gesteld, ook niet door D66.
 • Robin Mulder

  2 jaar geleden
  Rutte zeg het eens hardop: niet met links! Die hebben fors verloren ondanks de vier zeteltjes winst van d66. Bestaande club voortzetten of minderheidskabinet over rechts!Anders nieuwe verkiezingen als je echt duidelijkheid wil.Maar schiet eens op, het is al zo'n puinhoop.