Rutte IV onder vuur om zorgplan: ‘Onacceptabel dat kabinet hier het mes in zet’

VIDEOHet kabinet-Rutte IV heeft vandaag een klus aan het verdedigen van zijn regeerakkoord. Naast de oplopende staatsschuld en teruglopende koopkracht ligt er ook een plan om te korten op het aantal mensen dat in verpleeghuizen werkt. De zorg voor ouderen verslechtert daardoor. Oppositiepartijen willen dat het kabinet het plan intrekt.

20 reacties

 • Gert Ramen

  4 maanden geleden
  Begin maar eens met het financieel uitkleden van de monarchie, het koningshuis heeft een totaal vermogen van miljarden. En nog is het niet genoeg.
 • Johann Janssen

  4 maanden geleden
  Het is een dure grap zegt Rutte nou 25 miljard voor stikstof is een nog grotere dure grap. Hij legt de kosten bij de ouderen en de volgende generaties en kun je hem flink kwalijk nemen. Echter het is aan de oppositie in de 2e en 1e kamer om de dure grappen van dit niet gewenste kabinet te torpederen.
 • A Geurts

  4 maanden geleden
  privatisering heeft een hoop baantjes opgeleverd voor computer juppies die te lam zijn om hun handen vuil te maken met echt werk en deze gasten strijken dikke lonen op en de hardwerkende op de werkvloer zijn de pineut.
 • Johann Janssen

  4 maanden geleden
  @Anton Jansen de zorgkosten stijgen niet alleen door de kosten op medicijnen enz. maar vooral aan torenhoge loonkosten van de topbestuurders en managers. daar mag de bezem door. misschien iets voor een vangnet salaris, want zoveel spoken die lieden toch niet uit. dus daar valt e.e.a. te halen maar daar is rutte te laf voor.
 • Johann Janssen

  4 maanden geleden
  rutte gaat gewoon door met zijn afbraakpolitiek hierbij flink gesteunt door de fractievoorzitter van de VVD. heeft de VVD soms niet door, dat zij afhankelijk zijn van de nederlanders? Als de nederlanders massaal de handdoek in de ring gaan gooien en stoppen met alle vrijwillegerswerk/mantelzorg enz. dan ligt dit land heel snel op zijn ........ Er wordt gewoon opgeroepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid.