Premier Rutte en de Turkse president Erdogan.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Rutte en de Turkse president Erdogan. © AFP/ANP

Rutte ontmoet Erdogan: ‘Erkent hem eigenlijk als bemiddelaar in de oorlog’

De moeizame relatie tussen Nederland en Turkije is niet veel verbeterd, tóch gaat premier Rutte op bezoek bij de Turkse president Erdogan. ,,Erdogan probeert de rol van bemiddelaar te pakken in de oorlog.”

3 reacties

 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  @Mehmet ik denk dat het Erdogan niet gaat om de veiligheid van de EU, maar vooral om persoonlijk gewin. Overigens vind ik Erdogan nog steeds een tiran en vrouwonvriendelijk, dat zal hierdoor ook niet gaan veranderen.
 • Ceciel Buijser

  1 jaar geleden
  Beste @Mehmet, dat is een wel heel simplistische kijk op de zaken. Onze ruzies met Erdogan hebben vooral te maken met zijn lange arm, met de manier waarop hij invloed wil blijven uitoefenen op de Turkse diaspora in Nederland. Ongeveer net wat Poetin in de Donbass deed, zeg maar. De boze taal en het nodeloze gescheld kwam echt van hem af, geen wonder dat we de man met een korreltje zout nemen. Maar iedere hulp om deze verschrikkelijke oorlog te stoppen is welkom. Ja, zelfs als het van hem komt.
 • Mehmet Bulgur

  1 jaar geleden
  Waarom is turkije nu ineens wel belangrijk als het om de veiligheid van eu in het spel is dan zijn we goede vrienden als het gevaar weg is dan kijken we niet meer naar turkije zo is onze standpunt leuk toch