Rutte ziet besmettingen stabiliseren, maar waarschuwt: ‘In horeca gaat het te vaak mis’

VIDEOIn de horeca gaat het ‘te vaak niet goed’, vindt demissionair premier Mark Rutte. Volgens hem zijn er nog te veel cafés waar gasten geen vaste zitplaats innemen, waardoor te weinig afstand wordt gehouden.  

16 reacties

 • Martin Reekers

  1 jaar geleden
  Zijn ze hier nu werkelijk achter de toetsies met elkaar aan het communiceren? De bedoeling is toch dat je een mening geeft over wat het artikel beschrijft? Natuurlijk gaat het in de horeca mis. Overal waar gedronken en gefeest word, of dat nu in de kroeg of op een festival is, gaat het mis. Grote uitbraak was met het carnaval weet u nog?. Dus!
 • Rob van Kampen

  1 jaar geleden
  Joris; Jij hebt echt een hekel aan alles wat uit Den Haag komt...komt op mij behoorlijk gefrustreerd over...wellicht op een partij gestemd die verloren heeft?? En Frank en Mark: proberen jullie indruk te maken met die rare kreten van wel of niet longvirus..jullie zijn toch niet de experts die Den Haag over het hoofd hebben gezien?? Stel die vragen niet telkens en telkens bij ieder onderwerp aan de Gelderlander maar aan bv jullie behandelaar.. Er heerst COVID en dat is iets wat zeker is!!!
 • Ben Heuvel

  1 jaar geleden
  Mensen hebben het niet meer over ziek worden of besmet worden van covid19. Wel dat men bang is niet meer te kunnen doen wat men gewend is, mensen worden egoïstisch. Gooi de boel open, diegene die nog niet geënt zijn. Laten die zich maar beschermen, mits zij dit willen.
 • P.I. Staker

  1 jaar geleden
  @Mark Pier, het virus benaamd SARS-CoV-2 staat in lijst A, CoViD(2019) betekend Corona Virus Disease (2019) en is de ziekte die erdoor wordt veroorzaakt in minder dan 2% van de gevallen. Deze status dient elke drie maanden te worden geëvalueerd voor verdere toepassing. Wel fijn om te weten dat de IFR van dit corona virus twee orde van grootte lager ligt dan de andere op die lijst. Bekijk het logaritmisch.
 • Frank vd Berg

  1 jaar geleden
  @Mark, dat is ,b>NIET de definitie WANNEER een luchtwegvirus daar onder valt. Eerst de definitie, waar moet een luchtwegvirus aan voldoen om onder groep A te vallen met harde verifieerbare cijfers, dan kunnen we het daarna weer over je afleidingsvraag hebben (die ik al vaker heb beantwoord maar zal dat dan nog een keer doen).