In een poging leerlingen in hun laatste jaar zitten toch eindexamen te kunnen laten doen, kunnen zij toch naar school om hun schoolexamens te maken.
Volledig scherm
In een poging leerlingen in hun laatste jaar zitten toch eindexamen te kunnen laten doen, kunnen zij toch naar school om hun schoolexamens te maken. © ANP/Robin van Lonkhuijsen

Scholen gaan open om laatstejaars schoolexamens te laten maken

Leerlingen die in het laatste jaar van hun middelbare school zitten, kunnen toch naar school om hun schoolexamens te maken. Zieke leerlingen of scholieren die in quarantaine zitten, mogen niet naar school komen. Zij kunnen de schoolexamens later inhalen, tot vóór de start van het centrale eindexamen. Als die examens door de coronacrisis toch niet door kunnen gaan, wordt dat uiterlijk 6 april besloten.

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?