Ontbijt op school.
Volledig scherm
Ontbijt op school. © ANP

Scholen vragen massaal gratis maaltijd aan: ‘Wisten dat er animo was, maar tempo heeft ons verbaasd’

Gratis schoolmaaltijden zijn in trek. Binnen twee maanden hebben 1302 scholen zich aangemeld voor gratis eten voor hun leerlingen of een boodschappenkaart.

5 reacties

 • petra damme

  1 week geleden
  Dat is fijn dat ze wat krijgen. Maar begin eens met de ouders. Sommige krijgen overal geld van terug en gelijk wordt er weer aan onzin dingen besteed .
 • Riet Pluim

  1 week geleden
  Goedbedoelde acties verbloemen het werkelijke probleem: mensen komen geld tekort. Er zijn 220.000 werkende armen in Nederland. 370.000 Mensen leven in langdurige armoede. Het gevolg van 12 jaar Rutte. Het sociaal vangnet is afgebroken. Multinationals en grootaandeelhouders kregen alle ruimte voor hun hebzucht. Maak mensen niet afhankelijk van de bedeling. Pak de oorzaak aan.
 • H.E.M. Arts

  1 week geleden
  Hoeveel betalen ouders nog zelf aan de opvoeding van hun kinderen?
 • Jack Hendriks

  1 week geleden
  Belachelijk, even voor de duidelijkheid, ben blij dat de kinderen 's morgens een ontbijt aangeboden krijg. MAAR vaak hebben armlastige gezinnen huisdieren en dan niet 1 maar vaak meerdere, deze kosten toch ook (veel) geld, voer en dan als ze ziek zijn naar een dierenarts. Dit valt mij regelmatig op bij het programma "Steenrijk, straatarm".
 • Joes Rolsteen

  1 week geleden
  Die moeders kunnen beter door gaan met borstvoeding geven tot ze 18 zijn. Pap en melk is ook niet goedkoop.