Lilianne Ploumen verraste partijgenoten en politici van andere partijen met haar plotselinge vertrek.
Volledig scherm
PREMIUM
Lilianne Ploumen verraste partijgenoten en politici van andere partijen met haar plotselinge vertrek. © ANP

Snoeiharde kritiek die Ploumen op anderen kon hebben, sloeg als boemerang op haar terug

De plicht riep toen Lodewijk Asscher plotseling opstapte, maar Lilianne Ploumen werd nooit de gedroomde partijleider van de PvdA, concludeerde ze deze week zelf. Ze vertrekt. ,,Het partijleiderschap paste mij niet.”

4 reacties

 • Gerrit Louter

  7 maanden geleden
  Lilianne Ploumen heeft dus zelf al ingezien dat zij niet de juiste vrouw op de juiste plaats is...! hulde daarvoor...! een voorbeeld voor Mark Rutte , Hugo de Jonge en nog wat mee lopers die dit voorbeeld al lang geleden hadden moeten volgen ! want zelfs na zoveel miskleunen , valse beloftes en mooie praatjes , zitten die nog steeds alle door hun gemaakte fouten....goed te praten...! en vele domme Nederlanders trappen er steeds weer in...!
 • Ceciel Buijser

  7 maanden geleden
  Zij heeft tenminste het lef dit ruiterlijk toe te geven en hier haar conclusies aan te verbinden. Dat zie ik mensen als pakweg Rutte, de Jonge, en Hoekstra niet doen. En ja, @Gert Ramen, ik hoop van harte dat zij opduikt als bestuurder van een maatschappelijke organisatie, dat gaat haar namelijk veel beter af en past ook beter bij haar. Google maar eens op 'She decides'. Daar heeft Ploumen echt fantastisch werk geleverd.
 • Gert Ramen

  7 maanden geleden
  Ze duikt dadelijk ergens op als bestuurder van een of andere overheidsorganisatie, wacht maar af.
 • Daan Janssen

  7 maanden geleden
  Hoe lang duurt het voordat de echte reden voor haar vertrek naar buiten komt?