De SP breekt met jongerenorganisatie Rood.
Volledig scherm
De SP breekt met jongerenorganisatie Rood. © videostill

SP zet jongerenclub Rood aan de kant: ‘Wat een geklets over stalinistische praktijken!’

De SP breekt definitief met de eigen jongerenbeweging Rood. De partijraad - het hoogste orgaan binnen de SP - heeft met ruime meerderheid gestemd voor een voorstel om Rood te lozen. De Rood-jongeren willen dat de SP terugkeert naar de communistische roots van de partij, tot woede van de partijtop. ,,Stop met het stoken in onze partij’’, zegt SP-prominent Henk van Gerven.

11 reacties

 • Johann Janssen

  11 maanden geleden
  @Mattie Veld fijn dat jij het zo opvat.
 • Mattie Veld

  11 maanden geleden
  De waarheid kan soms hard zijn Johann...
 • Johann Janssen

  11 maanden geleden
  @Mattie Veld het zal je verbazen zo gouw wordt ik niet op mijn tenen getrapt daar iemand die denkt, dat zij iemand de les moet lezen en op een verdere discussie met jou zit ik niet te wachten. laat in het vervolg het woordje we weg en niemand hoeft zich aangesproken te voelen.
 • Mattie Veld

  11 maanden geleden
  Op je teentjes getrapt Johann? Nou daar wordt het niet anders van. Het communisme heeft weinig goeds gebracht, kijk maar naar China en Rusland, daar mag je helemaal geen mening hebben.
 • Johann Janssen

  11 maanden geleden
  @Mattie Veld Op communisten zitten we niet te wachten. Nou op dat woordje we zitten wij niet te wachten. spreek in het vervolg voor jezelf. niet iedereen is het met jouw mening eens.