ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Steden alsmaar drukker en andere regio's verschralen: CDA vindt het tijd voor koerswijziging

Het CDA wil dat ‘onrendabele’ spoorlijnen en andere projecten buiten de Randstad vaker en meer subsidie krijgen. Dit is nodig om het platteland leefbaar te houden en overbelaste steden in de Randstad en Brabant te ontzien, meent de partij.

5 reacties

 • Henk Houwers

  2 maanden geleden
  Ach, ik ben al acht jaar bezig een seniorenwoning bij ons huis te plaatsen als preventieve mantelzorgvoorziening. Ik mag het bijgebouw plaatsen, maar mag er niet in gaan wonen en ons huis verkopen aan onze dochter in het kader van de participatiemaatschappij. Ik heb nl. op mijn 81e nog geen mantelzorgindicatie. En ja, ik ben jaren geleden ook bij de CDA fractie geweest. Voldoe ook aan dat wat de commissie Bos adviseert. Kreeg ook allemaal veren in mijn reet voor het plan, maar er kan niets.
 • Fred Schuit

  2 maanden geleden
  Wat BBB al heel lang wil, komt CDA nu mee, komen er verkiezingen aan?
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  Nou, beter ten halve (driekwart, in dit geval) gekeerd dan ten hele gedwaald. Door de neoliberale insteek van de regeringen van de laatste 20 jaar, de uitverkoop van algemene nutsvoorzieningen, de overgave aan de heiligverklaarde markt en alles - maar dan ook echt alles - over te geven aan koel rendementsdenken van wat nou eigenlijk financieel 'nut' heeft zitten we nu in de prut. Ik hoop dat dit het begin is van een brede beweging en niet een verkiezingsoprisping. Kom maar op met die plannen.
 • Henk Houwers

  2 maanden geleden
  De elite wil ons doen geloven dat er geen kloof bestaat tussen de randstad en het platte land.
 • Gert Ramen

  2 maanden geleden
  Ach, de verkiezingen komen er weer aan. Dan komen de sociale leuke plannetjes uit de hoge hoed, ik trap er niet meer in.