Sywert van Lienden deed voor het eerst zijn verhaal bij Buitenhof.
Volledig scherm
Sywert van Lienden deed voor het eerst zijn verhaal bij Buitenhof. © VPRO

Sywert: ‘Ik had van de daken moeten schreeuwen dat er winst gemaakt werd’

Sywert van Lienden trekt (enigszins) het boetekleed aan. ,,Ik had van de daken moeten schreeuwen dat er winst gemaakt werd’’, zegt hij over zijn lucratieve mondkapjesdeal. Hij stelt dat het geld ‘een maatschappelijke bestemming’ gaat krijgen. 

3 reacties

 • Johann Janssen

  6 maanden geleden
  van de daken schreeuwen wat een onzin. gewoon terugstorten dat geld ook al komt hij in de schuldsanering.
 • B Peeters

  6 maanden geleden
  Misschien heeft hij wettelijk dan niets verkeerds gedaan maar ethisch rammelt het aan alle kanten. Niet alleen de 9 miljoen die hij opgestreken heeft maar ook de 11,1 miljoen die zijn kornuiten hebben binnen geharkt moeten worden terug bevordert. Ook is het geen luxe dat op korte termijn alle bedrijven die steun hebben gekregen tegen het licht gehouden worden. De inzet van mensen die dit moeten controleren zal ruimschoots terug verdiend worden. En iedere sjoemelaar een flinke boete natuurlijk.
 • Joris Goedbloed

  6 maanden geleden
  Dat geld moet gewoon terug tot de laatste cent. De kapjes voldoen niet en worden niet gebruikt. Er zit ook een houdbaarheid datum op waarna deze helemaal nergens meer voor te gebruiken zijn. Kortom, terug met het bonnetje en de kapjes. Net als in een winkel, als een produkt niet goed is. Dan moet het aankoop bedrag terug gegeven worden...!
 1. Politie: inzet leger onvermijdelijk bij code zwart in ziekenhuizen

  Politie: inzet leger onvermijde­lijk bij code zwart in ziekenhui­zen

  De politie en het OM signaleren dat er sprake is van ,,uitputting van medewerkers en middelen” door aanhoudende onrust in het land over de coronamaatregelen. De politie verwacht dat de reguliere en uitstelbare politiezorg daardoor afgeschaald moet worden. ,,Niet vanwege de handhaving van coronamaatregelen, maar om de openbare orde te handhaven, demonstraties te begeleiden en ongeregeldheden te voorkomen en te bestrijden.”