Sywert van Lienden deed voor het eerst zijn verhaal bij Buitenhof.
Volledig scherm
Sywert van Lienden deed voor het eerst zijn verhaal bij Buitenhof. © VPRO

Sywert: ‘Ik had van de daken moeten schreeuwen dat er winst gemaakt werd’

Sywert van Lienden trekt (enigszins) het boetekleed aan. ,,Ik had van de daken moeten schreeuwen dat er winst gemaakt werd’’, zegt hij over zijn lucratieve mondkapjesdeal. Hij stelt dat het geld ‘een maatschappelijke bestemming’ gaat krijgen. 

3 reacties

 • Johann Janssen

  3 weken geleden
  van de daken schreeuwen wat een onzin. gewoon terugstorten dat geld ook al komt hij in de schuldsanering.
 • Mari van Delft

  3 weken geleden
  Misschien heeft hij wettelijk dan niets verkeerds gedaan maar ethisch rammelt het aan alle kanten. Niet alleen de 9 miljoen die hij opgestreken heeft maar ook de 11,1 miljoen die zijn kornuiten hebben binnen geharkt moeten worden terug bevordert. Ook is het geen luxe dat op korte termijn alle bedrijven die steun hebben gekregen tegen het licht gehouden worden. De inzet van mensen die dit moeten controleren zal ruimschoots terug verdiend worden. En iedere sjoemelaar een flinke boete natuurlijk.
 • Joris Goedbloed

  3 weken geleden
  Dat geld moet gewoon terug tot de laatste cent. De kapjes voldoen niet en worden niet gebruikt. Er zit ook een houdbaarheid datum op waarna deze helemaal nergens meer voor te gebruiken zijn. Kortom, terug met het bonnetje en de kapjes. Net als in een winkel, als een produkt niet goed is. Dan moet het aankoop bedrag terug gegeven worden...!