Premier Mark Rutte.
Volledig scherm
Premier Mark Rutte. © AP

Tekort naar 3,4 procent, kabinet laat gepensioneerden opdraaien voor AOW-verhoging

Het begrotingstekort van Nederland stijgt dit jaar naar 3,4 procent en komt daarmee weer boven de Europese norm van 3 procent. Tegelijkertijd presenteert het kabinet de rekening aan kleinere spaarders, directeuren en pandjesbazen. Ook gaan AOW’ers grotendeels zelf opdraaien voor hun AOW-verhoging.

8 reacties

 • Peter Leenders

  1 maand geleden
  Eerst de AOW leeftijd drastisch verhogen en tegelijkertijd de AOW en pensioenen dusdanig afknijpen dat je na je pensioen nog een baantje erbij moet nemen om rond te kunnen komen. Het asociale beleid van 10 jaar Rutte wordt vrolijk voortgezet.
 • Johann Janssen

  1 maand geleden
  het nog bekritiseren via het toetsenbord zou eindelijk eens moeten gaan gebeuren in het stemhokje. daar kan men een oordeel vellen over wat er in dit land gebeurt.
 • A. Bruijs

  1 maand geleden
  @Gerrit Louter, de vraag is niet hoelang..de vraag moet zijn wanneer Nederlanders eens wakker worden en er wat aan gaan doen!! Schelden achter het schermpje helpt daar echt niet bij.
 • Gerrit Louter

  1 maand geleden
  Vraag mij af hoe lang we directeur Rutte van de firma ,,leugen en bedrog ,, ons land nog laten regeren , we worden al jaren lang belazerd en overspoeld met mooie praatjes en beloftes waar uiteindelijk niets van terecht komt...hopelijk gaan bij alle Nederlanders eindelijk de ogen open..! en beseffen ze allemaal dat we zo snel mogelijk van deze Pinokkio en zijn mede zakkenvullers af moeten.. anders zie ik het voor de komende jaren voor velen op financieel gebied weer somber in .
 • Johann Janssen

  1 maand geleden
  de grote sjacheraars hebben het weer voor elkaar geef met links en pik het dan weer in met rechts. maar dat zijn wij de laatste 12 jaar wel gewend.