Volledig scherm
Farid Azarkan (m) van DENK reageerden gisteren op de vermeende nepnieuwscampagne van zijn partij die de PVV in diskrediet moest brengen. © ANP

Twee aangiften om nepnieuwsrel Denk

VIDEODEN HAAG/CULEMBORG - De campagnemedewerker die onthulde dat Denk een nepnieuwscampagne overwoog om de PVV te raken, stapt naar de politie. Volgens deze Eduard Nandelall heeft Denk-Tweede Kamerlid Farid Azarkan uit Culemborg  'zijn goede naam aangetast'. 

Azarkan beweert dat Nandelall de advertentiecampagne op eigen houtje opzette en dat vervolgens hem in de schoenen schoof.  Nandelall zegt echter dat Azarkan ervan wist dat de advertentie online was gezet. 

Slogan

Gisteren erkende Denk dat de partij had overwogen in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van vorig jaar in naam van de PVV te adverteren met de leus: 'Na 15 maart gaan we Nederland zuiveren'. Boven de slogan zou een beeltenis van Wilders prijken en wie erop zou klikken zou terechtkomen op de website van de PVV. 

Onlinemarketeer Nandelall kreeg opdracht daar voorbereidingen voor te treffen, maar Denk liet het plan uiteindelijk toch varen. Azarkan zei gisteren dat het idee snel van tafel was geveegd, maar dat Nandelall er toch mee verder ging. Die zou op eigen houtje een testadvertentie hebben geplaatst, terwijl Azarkan daar geen weet van zou hebben gehad. Nandelall spreekt dat nu tegen. ,,Azarkan heeft zelf opdracht gegeven. Hij probeert mij nu voor de bus te gooien, terwijl hij al die tijd wist dat de testadvertentie online stond.''

Wilders

Ook PVV-leider Geert Wilders stapt vandaag naar de politie om aangifte te doen tegen Azarkan. Hij spreekt van 'smaad en laster'. ,,De banner kwam van Azarkan zelf,'' aldus de PVV-voorman, die zegt bewijs te hebben gekregen van Nandellall in een gesprek tussen hen. Nandellall liet via Twitter weten dat hij persoonlijk excuses heeft gemaakt bij Wilders.

Kijk hier naar het optreden van Denk-kamerlid Farid Azarkan bij Jinek: