Tweede Kamer blijft na blamage achter avondklok staan, Rutte wil niet horen van ‘een fout’

videoMet een nieuwe spoedwet heeft het kabinet de avondklok alsnog gered, wel gaat een maximale duur van drie weken gelden, tenzij het parlement wil verlengen. In de Tweede Kamer is er alsnog voldoende steun voor de maatregel, maar niemand heeft een goed woord over voor het ‘gestuntel’.

7 reacties

 • Pieter Zeeuw

  1 week geleden
  Het heeft op z'n minst dictatoriale trekjes dat zag je al met de toeslagen affaire duidelijk boven tafel komen en nu ook met de avondklok. Ook is 10 jaar op zo'n machtspositie wel voldoende: Macht corrumpeert. Het zegt wat over deze meneer Rutte. En vandaag heeft hij bij de EU leiders ook verteld dat NL geen probleem heeft met vaccinatiepaspoort, terwijl er een motie van de 2e kamer ligt: 'Géén indirecte plicht". Routekaar EU 2018: 2022 vaccinatiepaspoort. Ze liggen op koers. Wakker worden NL !
 • Michel Zand

  3 weken geleden
  Pietje Bell, virus ontkenners? of zijn het juist kritische mensen die het niet normaal vinden dat dit kabinet zich schuldig maakt aan machtsmisbruik. Iedereen dus ook de regering heeft zich te houden aan de wet. Slechts 2% van de besmette mensen komen in het ziekenhuis. Maar dat vertellen ze je niet. Er is geen virusprobleem er is een zorgprobleem en dat heb je te danken aan heer Rutte en aan niemand anders
 • Joris Goedbloed

  3 weken geleden
  Het is staats en grond rechtelijk een hele gevaarlijke situatie voor alle Nederlanders. Het is te hopen dat het Hof morgen zal tonen dat grondrecht bescherming een primaire taak is van de rechtsmacht. Niet voor doorgeslagen politici op weg naar ultieme macht waarbij de hele bevolking gevangen zit...
 • hendrik haverkamp

  3 weken geleden
  zolang die virus ontkenners niet winnen vind ik het best.
 • Timo Vroeg in de Weide

  3 weken geleden
  Uit angst voor een mogelijke uitspraak van een rechter die mogelijk morgen zegt dat "de avondklok buiten-proportioneel is" wordt nu met de allerhoogste snelheid een spoedwet door de Kamers heen gejast. De regering wijkt af van haar eigen routekaart met het per se handhaven van de avondklok. Is het niet simpeler Willem Alexander via koninklijk decreten te laten regeren? Het democratisch jasje waarin het nu gepresenteerd wordt is zo doorzichtig dat zelfs Kim Holland er zich voor zou schamen.
 1. Internationale Vrouwendag: 'Vrouwen in de politiek strenger beoordeeld'
  Play

  Internatio­na­le Vrouwendag: 'Vrouwen in de politiek strenger beoordeeld'

 2. Kabinet wil maatregelen versoepelen met Pasen
  Play

  Kabinet wil maatrege­len versoepe­len met Pasen