Demissionair minister De Jonge (Volksgezondheid) en premier Rutte bij het coronadebat in de Tweede Kamer.
Volledig scherm
Demissionair minister De Jonge (Volksgezondheid) en premier Rutte bij het coronadebat in de Tweede Kamer. © ANP

Tweede Kamer wil terrassen uitzonderen van QR-plicht, krappe steun voor kabinetsplan

Een Kamermeerderheid wil dat er géén coronatoegangsbewijs komt voor terrassen. Een motie daarover kan rekenen op voldoende steun. De verplichte QR-code komt er wél voor alle binnenhoreca, theaters, festivals en professionele sportwedstrijden: daarvoor is krappe steun van VVD, D66, CDA, PvdA en fractie-Den Haan.

11 reacties

 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  Inderdaad Michel de logica in je reactie is ver te zoeken, ik kan ook wel framen.
 • Michel Van de Zand

  1 jaar geleden
  Het gezeur van de gevaccineerden moet eens ophouden, jullie zijn beschermd dus waar maak je je druk om. Of is het dat je besmettelijk bent en/of nog steeds ziek kunt worden?Beleid zegt dat het minder ernstig is dat een besmette gevaccineerde het virus rondspreid en een gezonde niet gevaccineerde ziek maakt, dan omgekeerd. Terwijl de gevaccineerde minder ziek wordt. Dit heeft niets meer met virusbestrijding te maken, iedere logica ontbreekt.
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  Inderdaad Ceciel, het gezeur van een kleine minderheid ligt weer dwars.
 • Marco Wegma

  1 jaar geleden
  Petra: klopt waarom zitten ze in Nederland te drammen dat ik een vaccins moet nemen? Ik heb Corona gehad dus heb antistoffen dus waarom niet-bindend een vaccins halen?
 • Ceciel Buijser

  1 jaar geleden
  85% van de Nederlanders heeft in ieder geval een eerste prik gehad. Een immense meerderheid dus. Iedereen snakt weer naar een normale samenleving. Maar het is de wappieminderheid die dwarsligt, en de opportunistische politiek huilt vrolijk mee want misschien komen er weer verkiezingen... Dat kan echt alleen in Nederland. Gooi de boel open met QR, prik of test. Wie wil kan meedoen. De rest moet zich maar thuis opsluiten. Ik ben zó klaar met dit gejammer.
 1. Hoekstra na drie uur uit schuilkelder Kiev: ‘Onderweg kregen we het signaal dat er met raketten werd geschoten’

  Hoekstra na drie uur uit schuilkel­der Kiev: ‘Onderweg kregen we het signaal dat er met raketten werd geschoten’

  Minister Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken, die tijdens zijn bezoek aan Oekraïne geconfronteerd werd met beschietingen op hoofdstad Kiev, is daardoor extra gemotiveerd om door te gaan met hulp aan Oekraïne. ,,Dit is alleen maar een grote motivator om schouder aan schouder te blijven staan", zei hij vanuit een schuilkelder in Kiev. Rond 17.30 uur kon de Nederlandse delegatie de schuilkelder verlaten.