CDA en SP willen dat scholen ophouden met ieder jaar nieuwe eisen stellen aan rekenmachines die leerlingen mogen gebruiken.
Volledig scherm
CDA en SP willen dat scholen ophouden met ieder jaar nieuwe eisen stellen aan rekenmachines die leerlingen mogen gebruiken. © ANP

Verplichte aanschaf rekenmachine van zo’n 110 euro onder de loep: 'Ouders onnodig op kosten gejaagd’

updateCDA en SP willen dat scholen ophouden met ieder jaar nieuwe eisen stellen aan rekenmachines die leerlingen mogen gebruiken. De Kamerleden René Peters (CDA) en Peter Kwint (SP) dienen daartoe woensdag een voorstel in tijdens een debat over digitalisering in het onderwijs. Zij rekenen op steun van een Kamermeerderheid.

3 reacties

 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  Och, @Elbert, wat zit jou allemaal dwars? 'De' jeugd deugt niet meer? Ik heb ook wel het e.e.a. over volwassenen te klagen, maar ik kijk er wel voor uit ze allemaal over één kam te scheren. Ik word juist heel blij van de verfrissende blik van de jongeren, zij kijken op een heel andere manier naar de wereld die door de volwassenen van nu grotendeels verpest is. Overigens is het wel een uitdaging om een correlatieberekening uit het blote hoofd te doen, hoor. Succes.
 • Masja Jacobs

  2 maanden geleden
  Elbert Jansen; wat een zure en cynische reactie die niets te maken heeft met het artikel. Goed dat wordt gekeken naar de aanschaf van steeds een andere rekenmachine. Het is natuurlijk vooral een verdienmodel voor de fabrikaten… Volgens mij zou hetzelfde kunnen gelden voor de aanschaf van steeds een nieuwe druk van de bosatlas. Alleen noodzakelijk indien significante wijzigingen zijn geweest in m.n. landsgrenzen (bv Joegoslavië etc)
 • Elbert Jansen

  2 maanden geleden
  We vinden het gek dat de jeugd niet meer kan hoofdrekenen en schrijven. Alles moet automatisch We zijn er teveel afhankelijk van Zelfs praten en iemand groeten kost de jeugd al veel moeite. We maken van onze jeugd een onhandelbare, moeilijk opvoedbare, a-sociale, twee linkse handjes, contactgestoorde generatie. Straks hebben ze een blinde-geleide hond nodig van het teveel op de schermpjes turen. Ik vrees de toekomst wat het worden moet. Ja, de mensheid gaat er echt op vooruit, maar niet heus.