Volledig scherm
Kamervoorzitter Khadija Arib © ANP

Vragenuurtje over gluurders in sauna

Parlementariërs ondervragen wekelijks op dinsdagmiddag tijdens het vragenuurtje kabinetsleden over actuele kwesties. Vandaag onder meer op de agenda: camera-opnames in sauna's en gebrek aan huisartsen. 

Kamervoorzitter Khadija Arib selecteert vooraf enkele vragen die aan de orde komen. Hieronder de uitgekozen mondelinge vragen van deze week.

Camera's in sauna
Sven Koopmans (VVD) aan de minister voor Rechtsbescherming over het bericht ‘In sauna, slaapkamer of op de wc: geen vrouw is veilig voor de 'voyeurs'’ (Nos.nl, 9 maart 2018).

Gebrek aan huisartsen
Sharon Dijksma (PvdA) aan de minister voor Medische Zorg over het bericht dat er in sommige plaatsen geen huisarts meer is (Radar, 12 maart 2018).

Nieuwe Schipholbaas een man
Jan Paternotte (D66) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, bij afwezigheid van de minister van Financiën, over het bericht ‘Nieuwe Schipholbaas sowieso een man; luchthaven wil niet meer vrouwen dan mannen in het bestuur’ (Volkskrant.nl, 9 maart 2018).

Gevaren belastingdienst
Pieter Omtzigt (CDA) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, bij afwezigheid van de staatssecretaris van Financiën, over het bericht ‘Belastingdienst bang voor kogels’ (Telegraaf.nl, 9 maart 2018).

Wil je het vragenuurtje live volgen, klik dan tussen 14.00 uur en 15.00 uur hier.