Volledig scherm
PREMIUM
© MARTIJN BEEKMAN

VVD’er Ockje Tellegen: Zonder de ervaring van mijn scheiding had ik nu minder stevig gestaan

Vissen met JanIn de interviewserie Vissen met Jan, praat verslaggever Jan Hoedeman elke week met een politicus over het leven en de politiek. Ex-diplomate Ockje Tellegen heeft het hart op de tong. Iedere keer komt het VVD-Tweede Kamerlid op een lastige portefeuille terecht. ,,Ik wil niet wéér een rondje door het land.’’

,,Je staart naar een dobber en dat wordt dan een sport genoemd,’’ zegt VVD-Tweede Kamerlid Ockje Tellegen. Het fascineert haar vanwege de schijnbare tegenstelling. ,,Ik heb te veel energie in mijn lijf om dat goed te kunnen begrijpen’’, filosofeert ze op het noordelijk havenhoofd van Scheveningen.

  1. Nederland en andere EU-landen willen Brazilië onder druk zetten vanwege Amazone-drama

    Nederland en andere EU-landen willen Brazilië onder druk zetten vanwege Amazone-dra­ma

    Nederland is ‘absoluut’ bereid om, in EU-verband, de handelsbetrekkingen met Brazilië als drukmiddel in te zetten zodat de gigantische ontbossing in het Zuid-Amerikaanse land een halt wordt toegeroepen. Dat zei minister Kaag (Buitenlandse handel) vrijdag na de wekelijkse ministerraad. Frankrijk en Ierland dreigen al met het opzeggen van een handelsverdrag, Duitsland en Noorwegen hebben steun bevroren.