VVD-Kamerlid Ulysse Ellian.
Volledig scherm
PREMIUM
VVD-Kamerlid Ulysse Ellian. © Guus Schoonewille

VVD-Kamerlid Ulysse Ellian: ‘Tirannie in Nederland? Die mensen hebben echt geen idee’

vissen met janPolitiek verslaggever Jan Hoedeman gaat deze zomer elke week vissen met een politicus en praat met hem of haar over leven en politiek. VVD-Tweede Kamerlid Ulysse Ellian stoort zich met zijn vader aan landgenoten die Nederland een dictatuur vinden. ,,Die kwelling die ik dan in zijn ogen zie…’’

10 reacties

 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  @Ceciel Buijser gelukkig iemand gevonden die op de zelfde lijn zit. nou dan ben jij een van de weinigen.
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  Ulysse Elian heeft gewoon gelijk. Het ergert mij ook heel erg dat mensen om het minste of geringste reppen over tirannie of een dictatuur. Daarbij gemakshalve vergetend dat je in een èchte dictatuur nooit zoiets hardop zou mogen roepen. Ik wil niks af doen aan alle mensen die het momenteel financieel moeilijk hebben maar dat heeft verder niks met een dictatuur te maken. Wel met tegenslag. En als je het mij vraagt zijn we een strontverwend volk. De frustratietolerantie is die van een tweejarige.
 • petra damme

  2 maanden geleden
  Dan weet de politiek gelijk dat ze er wat aan moet doen . Het is allemaal zo krom .
 • E. Busch

  2 maanden geleden
  JJ moet weer eens reageren. U bent weer eens erg slordig in uw argumentatie. U zegt dat "mensen zich getiraniseerd voelen". Tiranniseren (voltooid deelwoord getiranniseerd!) vereist handelend optreden. U stelt vervolgens dat de politiek dat niet doet. Hoe kun je je dan getiranniseerd voelen door de politiek? Overigens, het gezegde luidt: de kruik gaat net zo lang te water tot hij barst. Correct Nederlands is het minste wat men kan vragen van iemand die over alles en iedereen een mening heeft.
 • Hendrik Horden

  2 maanden geleden
  @De Bie. Dank voor uw commentaar. Als u mijn bericht nogmaals zou lezen, kunt u zien dat ik niet alleen wijs naar de Tweede Kamer alleen. Ik beschrijf wat er momenteel zich afspeelt in Nederland en de kennelijke onmacht vanuit Den Haag waar gekozen politici en professionele bestuurders zitten die worden betaald om Nederland vooruit helpen ipv verder in het moeras. Ik blijf ook bij mijn standpunt t.a.v. een gepolariseerde Tweede Kamer. Triest inderdaad, maar dat is de realiteit, helaas.