VVD-leden wijzen koers kabinet over stikstof af, wel veel bijval voor ‘bedreigde’ minister Van der Wal

met videoOnder VVD-leden is opstand over de koers van het kabinet als het gaat om stikstof. Een nipte meerderheid van leden stemde voor een motie die indruist tegen de kabinetsplannen, omdat de  vrees is dat veel boeren zullen moeten stoppen. 

24 reacties

 • Frank de Jager

  3 maanden geleden
  Geef die boeren een flinke zake geld Zeg; 25 % boven bedrijfswaarde En gebruik de grond tegen de dorpen en steden aan om daar dan woningbouw op te ontwikkelen Win / win Wat Pinokkio/Mark het kabinet en de kamer betreft, die krijgen daar echt niks voor elkaar! Academici besturen ons zonder enige levenservaring En uitvoeringsinstellingen ontlopen hun verantwoordelijkheid en blijven ook op hun 'pluche' zitten Gevolg crisis in woningbouw zorg onderwijs politie landbouw... Moet ik nog even doorgaan?
 • Johann Janssen

  3 maanden geleden
  20 jaar pinokkio met zijn ja-knikkers hebben ertoe geleid waar dit land staat. anderhalf miljoen armen en bijna armen. voedselbanken. overbevolking enz. enz. en ze zijn volgens pinokkie nog niet klaar. nou dat wordt wat.
 • Ceciel Buijser

  3 maanden geleden
  @Mattie, het zal dan wel aan mij liggen maar de opbrengsten van ruim 20 jaar neoliberaal en christelijk beleid hebben ons niks dan malheur gebracht. Doorgeslagen marktwerking, woningnood, onbetaalbare OV, verschraling van natuurgebieden, kaalslag en een ernstige teruggang van de insectenbiotoop, flexibilisering van arbeid en gebrek aan perspectief, dichtslibbende wegen, studeren alleen voor kinderen van rijke ouders, toeslagenschandaal, de kloof tussen rijk en arm vergroot... moet ik doorgaan?
 • Mattie Veld

  3 maanden geleden
  @Ceciel ik dacht dat we altijd nog een democratie waren. De beweringen die je doet over onleefbaarheid en verziekt komen op jouw conto. Er zijn partijen die er anders over denken, en als die samen de meerderheid hebben ben je gewoon uitgepraat.
 • Ceciel Buijser

  3 maanden geleden
  'Als we boeren dwingen te stoppen worden we bij de Statenverkiezingen volgend jaar weggevaagd door BBB en JA21'. De aap komt uit de mouw. Het gaat om het pluche. Het gaat om de harde centen, de winstmaximalisatie en om meermeermeer. Het gaat hen helemaal niet om de leefbaarheid in dit land. De rekening wordt met gemak doorgeschoven naar de volgende generaties die een onleefbaar en verziekt land erven. De partij zonder langetermijnvisie. De gevolgen van dit kortzichtige beleid kunnen we nu zien.