Premier Mark Rutte in de Tweede Kamer tijdens het debat over de sms-berichten van de premier. De minister-president gaf toe dat hij afgelopen jaren vaak de berichten uit zijn telefoon wiste.
Volledig scherm
Premier Mark Rutte in de Tweede Kamer tijdens het debat over de sms-berichten van de premier. De minister-president gaf toe dat hij afgelopen jaren vaak de berichten uit zijn telefoon wiste. © ANP

Waar blijven de appjes en sms’jes over de corona-aanpak? Twee jaar na eerste golf worden ze nog verzameld

Twee jaar na de eerste coronagolf worden nog steeds sms- en WhatsAppberichten van sleutelfiguren ‘verzameld en gerubriceerd’. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid op vragen van deze nieuwssite. Appjes en sms’jes ontbreken tot dusver in de stukkenstroom die verstrekt wordt op basis van de Wet openbaarheid van bestuur. 

  1. BoerBurgerBeweging ziet enorme groei na stikstofplannen: ‘Door absurd beleid’
    PREMIUM

    BoerBurger­Be­we­ging ziet enorme groei na stikstof­plan­nen: ‘Door absurd beleid’

    Binnen een week tijd van 3300 naar zo’n 4400 leden: de politieke partij BoerBurgerBeweging is met recht booming. De BBB dankt die populariteit mede aan de stikstofplannen die eind vorige week zijn gepresenteerd door minister Christianne van der Wal uit Hierden. Een deel van de boeren dreigt daardoor te moeten stoppen. BBB is blij met de ledengroei, al had het liever een andere aanleiding gezien.