Peter R. de Vries komt aan bij de bunker, voorafgaand aan een zitting in het Marengo-proces. De vraag die nog boven de markt hangt: werd De Vries beveiligd, of waarom niet?
Volledig scherm
PREMIUM
Peter R. de Vries komt aan bij de bunker, voorafgaand aan een zitting in het Marengo-proces. De vraag die nog boven de markt hangt: werd De Vries beveiligd, of waarom niet? © ANP

Wilde De Vries geen beveiliging, of zijn er fouten gemaakt?

Peter R. de Vries heeft wel degelijk meerdere gesprekken met de overheid gevoerd over zijn beveiliging, bevestigen bronnen. Waartoe dat leidde, blijft mistig. Maar als iemand niet beveiligd wil worden, houdt het op: ,,Dan kun je niets.”

 1. LIVE | Rutte slikt hogere winstbelasting, stijging zorgpremie gecompenseerd
  Politieke Beschouwingen

  LIVE | Rutte slikt hogere winstbelas­ting, stijging zorgpremie gecompen­seerd

  Demissionair premier Mark Rutte zet flink wat heilige huisjes van zijn eigen VVD aan de kant om steun te krijgen voor de begroting van volgend jaar. Na een roep uit de Kamer om hogere zorgsalarissen, meer geld voor de politie, defensie, verlaging van de energierekening en voor wonen, trekt het kabinet de portemonnee. Mis niks van de Algemene Politieke Beschouwingen met ons liveblog onderaan dit artikel.
 2. Kamer wil toch onderzoek naar mogelijke rol Oranjes in zaak-Poch

  Kamer wil toch onderzoek naar mogelijke rol Oranjes in zaak-Poch

  De Tweede Kamer wil alsnog een onafhankelijk onderzoek naar de mogelijke beïnvloeding vanuit het Koninklijk Huis in de strafzaak van de Nederlands-Argentijnse oud-piloot Julio Poch. Een motie van D66, SP en PvdA die het demissionaire kabinet daartoe oproept, haalde een meerderheid. Poch zat acht jaar lang vast in Argentinië op verdenking van medewerking aan dodenvluchten in de jaren tachtig, waarbij tegenstanders van het dictatoriale regime boven zee uit vliegtuigen werden gegooid.