Zo komt onze zorg er na corona uit te zien: meer ic-bedden, beter betaald personeel en minder markt

VIDEOMet het coronatrauma nog in hun vezels schrijven politici aan grootse nieuwe zorgplannen, met meer ic-bedden en personeel, maar ook met ‘minder markt en meer staat’. Is dat wel zo slim? ‘Duitsland kon juist dankzij de marktwerking massaal testen.

3 reacties

 • Jan Bergmans

  2 maanden geleden
  Heb totaal geen vertrouwen in de overheid en de NL zorg. Toch word ik verplicht bij te dragen aan dit nationale zorgsysteem. Graag afstandsverklaring mogelijk maken en mijn belastingbijdrage eraan stopzetten. Ik regel zelf wel mijn zorginkoop als dat nodig is.
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  Dat is zeker goed, dat de overheid weer instapt in de zorg en dat de marktwerking te niet wordt gedaan. daarbij dienen de kosten voor de burgers drastisch te worden verminderd door afschaffen van het eigenrisico en de premies. kosten hiervoor dienen te worden verhaald door extra belasting van de meest kapitaalkrachtigen, want daar klotst het geld tegen de plinten op.
 • Abe Stegeman

  2 maanden geleden
  De echte kosten zitten in onzinnige administratie. Zgn ten behoeve van kwaliteit. Op drie plaatsen. Ziekenhuis, verzekeraar en overheid. Daarnaast verzekeraars bouwen megalomane kantoren, geven hoge lonen aan hun medewerkers , bonussen voor aanleggen reserves aan de rvb die al grootverdieners zijn op uw kosten. Over perverse prikkel gesproken. Alleen DSW is een goede uitzondering, solidair en collectief. Menzis en VGZ grootste boeven. De specialisten doen geen onnodige ingrepen das gewoon onzin.
 1. Ook dit jaar gaat de Nijmeegse Vierdaagse niet door, wel alternatieve editie
  Play

  Ook dit jaar gaat de Nijmeegse Vierdaagse niet door, wel alternatie­ve editie

 2. Schietpartij school Rusland: leraar en zeven leerlingen dood
  Play

  Schietpar­tij school Rusland: leraar en zeven leerlingen dood