Zo kunnen scholen miljarden besteden om leerachterstanden weg te werken

VIDEOScholen krijgen een waslijst aan middelen om de leerachterstanden door corona weg te werken. Minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) geeft ze de mogelijkheid om het schooljaar te verlengen, de lesdagen langer te maken of zelfs privéleraren in te zetten.

4 reacties

 • petra damme

  3 maanden geleden
  krijgen ze al weer geld ? besteed dat geld aan ziekenhuizen bouwen het onderwijs blijft maar klagen mijn dochter HBO nog geen dag naar school geweest les online ? vanaf januari niet meer en dat voor HBO rechten schoolgeld zal nieuwe schooljaar geschrapt worden
 • Sylvia Keijzers

  3 maanden geleden
  Allemaal onzin. Kinderen hebben géén leerachterstand, ze zijn precies op het niveau waar ze nu zijn. Wat is leerachterstand? Wat maakt een paar maanden uit op een mensenleven? Hou op met dat gestress! Ga geen miljarden spenderen aan iets wat niet bestaat. Weet je wie er een leerachterstand hebben? Heel veel personen in de politiek: Rutte, Kamerleden, ministers, etc.. Velen hebben een goede opleiding genoten, maar hebben helaas niets geleerd! Dáárom gaat er zoveel fout in Nederland.
 • Ron Swinkels

  3 maanden geleden
  Te complex, te divers, niet meetbaar en de scholen ruiken weer geld. Gaat weinig helpen en kost bakken met geld. Veel scholen; basis, voorgezet, MBO, HBO en universiteiten hebben ( met uitzonderingen daargelaten, verdraaid weinig gedaan om programma aan te passen en leerlingen/ studenten goed te onderwijzen. Wereld is te complex geworden.
 • JP Slot

  3 maanden geleden
  En waar komen al die extra leerkrachten dan opeens vandaan? Er zijn er nu al (veel) te kort, met deze plannen zijn er nog meer te kort. Kortom, leuk bedacht maar de extra leerkrachten waar dit geld aan besteed zou moeten worden zijn er gewoonweg niet