-
Pizzaschotel
Pizza, maar dan in een schotel? Yes! Deze supersnelle pizzaschotel bevat al het goede van een pizza (paprika, tomatensaus, mozzarella, salami) geserveerd in een schotel met een bodem van rigatoni pasta. Zálig, probeer zelf maar! -
Kokossoep met kip
Een lekkere Thaise maaltijdsoep maken in slechts 20 minuten met maar 5 ingrediënten? Dit recept is het bewijs dat het kan! Je mag hem natuurlijk nog verder aankleden, maar zo is ‘ie echt al heel erg lekker. -
Maaltijdrösti
Röstirondjes zijn natuurlijk alom bekend. Maar de aardappelrasp kun je ook prima gewoon los in de pan bakken en dus een röstischotel maken. Bak je favoriete ingrediënten mee en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel staan. -
Maart: Chickslovefood bereidt je voor op de lente met deze recepten
Het is maart en we laten de koude wintermaanden achter ons. De zon schijnt langer en de warmere, aangename temperatuur komt langzaam onze kant op. Maart is dan ook de maand om uit je schulp te kruipen, op te ruimen, nieuwe dingen uit te proberen en natuurlijk te genieten van goed eten. Nina en Elise van Chickslovefood helpen hierbij door je te voorzien van makkelijke, snelle en vooral lekkere recepten. -
Noedels met biefstukreepjes en paksoi
Ben je dol op Aziatische recepten, maar heb je weinig tijd? Met dit recept heb je in een handomdraai een heerlijk Aziatisch maaltje met slechts 5 ingrediënten op tafel staan. Zo simpel kan het zijn!
-
Een wilde gans op de burger
Jagers willen dat we gans eten. Als kroket, als gekonfijte poot door de pasta of als ganzenburger. ,,Hier ligt de diepvries vol, maar ik heb d'r wel eens genoeg van.’’ -
Appelplaattaart
We zitten precies tussen de koude wintermaanden en het begin van de lente. Daarom eindigen we deze week met een appeltaart van de bakplaat. Precies wat je nodig hebt om je voor te bereiden op de aankomende warmte. -
Unicorn springrolls en unicorn chocolademelk. Zo maak je het
In de maand maart komt de lente langzaam maar zeker in zicht. Tijd om uit je winterhol te kruipen en nieuwe dingen uit te proberen. Wat past daar beter bij dan kleurrijk unicorn eten? Deze recepten, uit I Love Unicorn Food van Sandra Mahut, zijn nieuw, verrassend en vrolijk. De perfecte match dus.
-
Spanakopita plaattaart
Spanakopita: een Griekse klassieker met spinazie en feta. Vandaag combineren we die twee met een bodem van bladerdeeg en dan krijg je dus spanakopita plaattaart. Zo zalig, dit moet je echt een keer proberen. -
Paddenstoelenrisotto
Een gerecht als risotto vereist eigenlijk maar één essentieel ingrediënt, geduld. Je moet er bij blijven staan en continu roeren zodat de bouillon gelijkmatig wordt opgenomen. Deze versie zit door de kippenbouillon en paddenstoelen al zo vol smaak dat meer vlees toevoegen overbodig is. -
Mandjespasta di papa
Pasta is vaak een familie favoriet. Het is supersnel klaar te maken en zowel de ouders als de kinderen genieten er van. Vaak is het een los uit de pols bereiding van wat er nog in de koelkast ligt, maar met een goede voorbereiding kun je dit recept maken. -
koken & eten Hans van Heel Holland Bakt brengt eerste kookboek uit
Als Hans Spitsbaard uit Ede is hij niet heel bekend, want bijna iedereen kent hem als Hans van Heel Holland Bakt. Vandaag komt zijn eerste boek uit: Leren koken met Hans. -
Hurry curry
Verzot op de Aziatische keuken? Hun gebruik van verse kruiden en oriëntaalse ingrediënten is iets waar veel mensen maar geen genoeg van kunnen krijgen. Doordeweeks hebben we misschien weinig tijd om langs de markt te struinen maar met deze hurry curry heb je toch een Thaise invloed op je bord.
-
Mexicaanse ovenrolletjes
Dit gerecht kun je vegetarisch eten, aangezien de bonen zorgen voor een goede vulling, maar voel je vrij om er gebakken kippendijen of gehakt aan toe te voegen. Gelukkig zijn deze fajita’s in allebei de gevallen geweldig en gaan die er altijd goed in. -
Saffraanyoghurttaart
Ingrediënten: -
Pompoentaart met geitenkaas
Makkelijker kan niet! Met een paar ingrediënten zet je deze heerlijke pompoentaart met warme, gesmolten geitenkaas op tafel.
-
Carbonara met saucijs en spruitjes
Carbonara is zo’n lekkere snelle Italiaanse klassieker. Deze carbonara met saucijs en spruitjes heeft een lekkere winterse twist en staat in 20 minuten op tafel. -
Chickenwings en geroosterde wintergroenten
Voor kippenvleugels mag je veel mensen midden in de nacht wakker maken. Thuis maak je ze doordeweeks makkelijk door in een pan de vleugels met een lik boter bruin te kleuren en ze verder te garen in de oven. Wintergroenten zijn prima in dikke repen te snijden en heet te bakken in een oven. Noem het groentenfriet en de kinderen gaan er vol overgave aan. -
Stroganoff style rundergehaktballetjes
Een warm gerecht zoals deze, welke je vanuit een kom met een lepel eet is puur comfort food dat goed past in een gure winter. Stroganoff bereidingen zijn al zo oud als de weg naar Moskou en worden meestal toegepast bij stoofvlees. Dit is echter een vlugge variant die je letterlijk in een handomdraai, inclusief het flamberen, op tafel zet. -
Linguine al diavolo
Als je weinig tijd hebt, maar wel trek hebt in iets lekkers is deze vlugge pasta de culinaire redder in nood. Een heerlijke knoflookrijke roomsaus met een scheut bourbon, you only live once!
-
Limburgse gehaktballen met bonenmelange
In het zuiden weten ze wel wat lekker is. Deze gehaktballen zijn werkelijk onweerstaanbaar! Serveer met een frisse groene bonenmelange. -
Rib eye met gepofte zoete aardappel
Doe eens gek, geniet van het leven. Waarom zou je een goede steak alleen in het weekend eten als dit supersnel en lekker doordeweeks te bereiden is. Een rib eye is een van de weinige items die liever uit de pan dan van de grill wordt gegeten. In een pan, liefst van gietijzer, bakken levert namelijk de perfecte krokante korst die met een medium-rare binnenkant echt goddelijk is. Kies voor een steak van een goed ras en je hebt voor de smaak geen saus meer nodig. -
Krabkoekjes met mango-sriracha mayo
Deze heerlijke krabkoekjes zijn een Florida klassieker. De truc is een juiste voorbereiding, zorg dat alles klaar staat, dan is afmaken een fluitje van een cent. -
Gevulde paprika's met marinara saus
Deze heerlijke Italiaans-Amerikaanse ovenschotel komt rechtstreeks uit Ohio. In de Italiaanse familierestaurants tref je dit gerecht altijd op de kaart aan. Je kunt dit gerecht maken met de pittige Hongaarse groene pepers, maar mocht je liever voor zoet gaan, pak dan rode puntpaprika’s.
-
Steak sandwich
Hamburgers zijn dan wel de king of fast food, er zijn echter meer lekkere, vlugge en vullende sandwiches te maken die je voor een doordeweeks diner kunt serveren naast een lekkere salade. Steak sandwiches bijvoorbeeld, een favoriet zodra je hem proeft. -
Ontbijt eens met chocolade
Het kan! Ontbijten met chocolade en het is niet eens ongezond. Hier drie heerlijke recepten voor een chocolade ontbijtje. -
Bananenbrood
Dit bananenbrood is perfect om uit te delen. Neem een stukje als ontbijt, serveer een plak bij de thee of schep er een bolletje ijs bij en eet als dessert! -
Zo maak je zelf de beste pizza in no-time!
-
Chocoladetaart met rozemarijn, chilipeper en salty caramel
Ingrediënten: - 120 g roomboter - 175 g roomboterkoekjes - 300 g pure chocolade (minimaal 70%) - 1 rode peper - 1 takje rozemarijn - 300 ml crème fraîche - 150 g suiker - 200 ml slagroom - 1 snufje fleur de sel
-
Gildehoen dijen met sinaasappel-cranberry chutney
Kipfilet is toch wel ondergeschikt aan de veel sappigere en malse dijen. Zeker als je een mooi ras uitzoekt zoals een gildehoen zul je genieten van de smaak en structuur. Voor de gure winterperiode is deze gildehoen met een citrus-knoflook korstje en een heerlijke sinaasappel-cranberry chutney dan ook een schot in de roos. -
Gnocchi met beurre noisette, salie en bacon
Dit Italiaanse gerecht is ultiem comfort food. Lepel de gnocchi uit een dampende kom op schoot. De rijke combinatie van de gnocchi met de nootachtige boter en ontbijtspek zijn snel klaar te maken en rijk van smaak. -
Beer can chicken smokey style
De beer can chicken is in korte tijd uitgegroeid tot een gerecht met barbecue cultstatus en mag daarom zeker niet ontbreken. Door de plaatsing op het bierblik, rooster je de kip rechtop en heb je overal een krokant gekruid velletje wat toch echt het lekkerste onderdeel van de kip is. Het is een simpel recept dat je gasten zeker zal verrassen als je de deksel van de barbecue verwijdert. Bier, kip en barbecue is toch ook een uitstekende combinatie?