Het familierecept: Betsy's appeltaart

Het FamiliereceptVeel families hebben een gerecht dat niet alleen om de smaak, maar ook vanwege herinneringen bewaard blijft. Zoals Betsy's appeltaart van de Van den Dobbelsteen.

heeft u ook een familierecept? Mail dan naar e.willems@gelderlander.nl.

“Onze moeder van inmiddels 83 jaar, gelukkig nog vitaal en in goede gezondheid, bakt zolang we ons kunnen herinneren met verjaardagen en heugelijke momenten altijd een heerlijke appeltaart. Tegenwoordig zelfs al als we terugkomen van een korte vakantie. Dit om te vieren dat iedereen weer veilig thuis is‘’, vertelt Stan van den Dobbelsteen over zijn Drutense moeder.

,,Moeder bereidt deze in 20 minuten, waarna vervolgens de kleinste pit van het gasfornuis de rest doet. Dus niet in de oven, maar in de pan. Afhankelijk van de appels smaakt deze appeltaart altijd anders. Iedereen van de familie, groot, klein, jong en oud blijft reikhalzend uitkijken naar een stuk appeltaart van ons moeder.‘’

Quote

Afhanke­lijk van de appels smaakt deze appeltaart altijd anders

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.