Sinterklaas betekent borstplaat eten: dit is hoe je het maakt
Sinterklaas is er weer en dat betekent borstplaat eten. Dit seizoenssnoepgoed is echter wel technisch uitdagend. Om die reden wagen veel banketbakkers zich er niet aan. Jolink wel.
Delen per e-mail
Een afspraak maken in deze drukke tijd met Paul Jolink is eigenlijk gênant. Het is primetime, in de bakkerij in Brummen. Dat is het overigens al weken, blijkt. Vanaf de 3 de week van september begint vraag naar decemberlekkernijen te groeien. Terwijl verkoop van herfstchocolade dan nog moet beginnen.
Alles heeft zijn moment, borstplaat ook. Dat wordt van oktober tot en met 5 december verkocht. En geen dag langer. Pech voor liefhebbers? ,,Nee, een special blijft een special omdat het maar even verkrijgbaar is. Zo verheug je je erop, geniet je als het kan en moet je vervolgens weer een jaar wachten”, grinnikt Jolink.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
5 keer aardappel, maar dan anders
Altijd lekker, iets met aardappel. Maar altijd maar hetzelfde gaat ook vervelen. Hier zijn vijf smakelijke aardappelrecepten die het net even anders doen! -
Het familierecept Het familierecept: Spaghetti a la Stolsz
De spaghettisaus van de zussen Liesbeth (56) en Sybilla Stolsz (57) is beroemd in de familie en daar buiten. De Arnhemse Liesbeth leerde het van haar oudere zus. ,,Het was het eerste recept dat ik leerde, en ik maak het nog steeds geregeld.” -
kerst 2019 Komt er nog iets met aardappelen op tafel? Vier suggesties voor een gerecht met piepers
Met een zak aardappels, boter en knoflook kom je een eind. Vier suggesties voor een gerecht met de allemansvriend: de pieper. -
Chickenwings en geroosterde wintergroenten
Voor kippenvleugels mag je veel mensen midden in de nacht wakker maken. Thuis maak je ze doordeweeks makkelijk door in een pan de vleugels met een lik boter bruin te kleuren en ze verder te garen in de oven. Wintergroenten zijn prima in dikke repen te snijden en heet te bakken in een oven. Noem het groentenfriet en de kinderen gaan er vol overgave aan. -
koken & eten Hans van Heel Holland Bakt brengt eerste kookboek uit
Als Hans Spitsbaard uit Ede is hij niet heel bekend, want bijna iedereen kent hem als Hans van Heel Holland Bakt. Vandaag komt zijn eerste boek uit: Leren koken met Hans.
-
Gnocchi met beurre noisette, salie en bacon
Dit Italiaanse gerecht is ultiem comfort food. Lepel de gnocchi uit een dampende kom op schoot. De rijke combinatie van de gnocchi met de nootachtige boter en ontbijtspek zijn snel klaar te maken en rijk van smaak. -
Warmgerookte citroen-peper zalm
Makkelijker, simpeler en lekkerder dan deze warmgerookte citroen-peperzalm wordt barbecueën gewoon niet. Slechts twee ingrediënten, een goede dosis rookhout en een uurtje geduld is alles wat je nodig hebt om een bijzonder verrassend eindresultaat op tafel te zetten waar nog lang over wordt nagepraat. -
Wat Eten We Vandaag: Cordon bleu à la Perry met groene koolhutspot
De meerderheid haalt cordon bleu bij de supermarkt, maar zelf maken is niet lastig en bovendien veel lekkerder. Wees wel gewaarschuwd: nadat je hem zelf hebt gemaakt, wil je niet meer anders!
0 reacties