Thuiskoks: Jeroen Vesters bakt Flammkuchen boven het vuur

Gelderse topkoks koken nu niet in hun restaurant. Wel delen ze recepten om thuis te maken. Gewoon, vanuit huis.

Topkok Jeroen Vesters.
Volledig scherm
Topkok Jeroen Vesters. © Foto Raphael Drent

,,We krijgen heel veel solidariteit van de gasten. Dat voelt goed.” Jeroen Vesters van het gelijknamge restaurant in Nijmegen heeft wel zorgen, zo zegt hij eerlijk. ,,Maar ook het gevoel dat we ons er doorheen slaan.”

Veel tijd met zijn kinderen doorbrengen thuis in Sint Anthonis, gitaar spelen en alles regelen voor de diners, die hij aan huis bezorgd bij vaste klanten. Dat is zo ongeveer zijn daginvulling. Een goed recept voor thuis? Waar een beetje uitdaging in zit? Vesters houdt van slow cooking. Dus dat betekent deeg maken, heel lang wachten, drie uur in het vuur staren en dan goed eten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.