Wortelsoep.
Volledig scherm
Wortelsoep. © Eigen foto

Wortelsoep met sinaasappel en verse gember

Koken met MarieDeze soep is fris en verrassend door de geraspte sinaasappelschil. Gebruik bij voorkeur biologische sinaasappels en let erop alleen het oranje van de schil te raspen. Het wit smaakt bitter. Als alternatief voor de koriander kan peterselie gebruikt worden.

  1. Koken met Marie | Spaghetti met venkel, lente-ui en citroen
    koken met marie

    Koken met Marie | Spaghetti met venkel, lente-ui en citroen

    Kook de spaghetti, in ruim water met zout, beetgaar. Snipper het sjalotje fijn. Pel de tenen knoflook en snijd de tenen in flinterdunne plakjes. Maak de venkel schoon, bewaar het groen van de venkel. Dit wordt ook gebruikt. Snijd deknol in vier delen en haal de harde kern eruit. Snijd elke kwart venkel in gelijkmatige reepjes. Haal het buitenste schilletje van de lente-uitjes af en snijd de wortels eraf. Snijd alle lente-uitjes in stukjes van 1 cm. Snijd ook het groene gedeelte van de lente-uitjes mee.