Volledig scherm
Het bos waar de kinderen onzedelijk zijn betast. © De Stentor Ronny te Wechel

17-jarige jongen aangehouden voor zedenzaak Empe

De politie heeft dinsdag een 17-jarige jongen uit Voorst aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zaterdag onzedelijke handelingen te hebben uitgevoerd met twee jongens van 9 jaar oud in Empe.

De 17-jarige jongen is ingesloten voor nader verhoor. 

Hij zou zaterdag twee jongere kinderen hebben weggelokt vanaf het schoolplein van de openbare basisschool J.H. Isings, aan de Emperweg, midden in het nog geen 700 inwoners tellende dorp. De jongens zouden zijn meegenomen naar een speelbosje op een paar honderd meter afstand van de school.

Schoolbos

Het bosje met een survivalparcours staat in Empe ook wel bekend als het 'schoolbos'. Daar zouden onzedelijke handelingen zijn uitgevoerd. De politie wil verder niets over het zedenincident kwijt, zegt politiewoordvoerder Marloes Ballast. In een eerdere Burgernet-melding liet de politie weten dat de verdachte zaterdag groene kleding droeg, met een fietshelm en zich verplaatste met een mountainbike. Daarbij werd nog een leeftijd van 18 jaar genoemd.

De 9-jarige kinderen zijn leerlingen van de basisschool. Schooldirecteur Hans Slegt liet eerder in een mail aan de ouders weten dat de jongens zouden zijn betast. Slegt heeft te kennen gegeven niet te willen reageren op vragen van de media over het incident.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.