Volledig scherm
Geen bussen, wel taxi's tijdens de dagenlange OV-staking in Arnhem in juni. © Gerard Burgers

Cao-akkoord na dagenlange OV-staking zorgt voor ruzie binnen de FNV

Het vorige week bereikte akkoord over een cao in het streekvervoer heeft vakbond FNV tot het bot verdeeld. De sectorraad heeft het onderhandelingsresultaat afgekeurd en adviseert de leden tegen het akkoord te stemmen, schrijft De Limburger.

De raad zegde daarnaast het vertrouwen op in de eigen onderhandelingsdelegatie. Het algemeen bestuur van de bond geeft juist een positief stemadvies aan de leden.

De medewerkers in het streekvervoer hebben uiteindelijk het laatste woord binnen de FNV. Zij moeten uiterlijk 1 augustus laten weten of ze akkoord gaan met het onderhandelingsresultaat. In januari keurden de leden ook al eens een akkoord af, waardoor de onderhandelaars opnieuw aan de slag moesten. Het leidde uiteindelijk tot stakingen.

Werkdruk

Volgens vakbondsbestuurder Marlies Peeters zijn leden tevreden over het loonbod maar vrezen ze dat de werkdruk met het nieuwe akkoord niet minder wordt.

Collega-vakbond CNV legt het akkoord met een positief advies voor aan de eigen leden. Als die dit advies volgen, kunnen de werkgevers met het CNV een cao afsluiten die voor alle medewerkers geldt en staat het verdeelde FNV buitenspel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.