Zangeres Kiki Mettler speelt in de Wageningse Hema in het kader van  de Popronde Wageningen. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Zangeres Kiki Mettler speelt in de Wageningse Hema in het kader van de Popronde Wageningen. Foto ter illustratie. © Herman Stöver

HEMA-franchisers dolblij met Boekhoorn, conflict van tafel

NIJMEGEN - De ondernemers achter de meer dan 250 zelfstandige HEMA-winkels zijn zeer enthousiast over de vandaag bekendgemaakte overname van de HEMA door de Nederlandse ondernemer Marcel Boekhoorn. Het hoogoplopende conflict met zes franchisers is met de overname van tafel.

Dat melden de ondernemers, verenigd in de Vereniging Aangesloten Bedrijven (VAB Hema), donderdag in een persverklaring.

,,Wij waren bij dat gehele proces zeer intensief betrokken,” aldus Paul Loeff, voorzitter van de VAB en eigenaar van zes HEMA-winkels in onder meer Harderwijk. ,,Deze succesvolle uitkomst is geweldig nieuws voor alle betrokkenen. De geschilpunten uit het verleden zijn zeer constructief besproken en opgelost. De rechtszaken en opzeggingen zijn van tafel. Over de e-commerce kosten zijn nieuwe afspraken gemaakt.”

Past perfect

,,We gaan vanaf vandaag samen al onze energie richten op het geweldige merk HEMA, dat willen we laten groeien als nooit tevoren. Wij gaan zeker weer een grote bijdrage leveren,” aldus Paul Loeff.

Hij steekt de loftrompet over Boekhoorn: ,,Marcel Boekhoorn is een echte Nederlandse ondernemer. Dat spreekt ons enorm aan en het past ook perfect bij dit Nederlandse bedrijf. Marcel erkent de cruciale rol van de franchisenemers als één van de pijlers onder het HEMA merk. Dat geeft ons het volste vertrouwen dat we met HEMA een geweldige toekomst tegemoet gaan.”

De HEMA in Wageningen.
Volledig scherm
De HEMA in Wageningen. © DG/Eric Wijnacker
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.