Volledig scherm
© ANP

Kind wordt onwel in kinderopvang Harderwijk en overlijdt

De grootste nachtmerrie van elke kinderopvang werd dinsdagochtend waarheid voor de vestiging van Prokino Kinderopvang aan het Kruithuis in Harderwijk. Een van de kinderen in de opvang is overleden nadat het onwel werd in de kinderopvang. Directie en medewerkers zijn diep geraakt, melden ze nu op hun website.

Medewerkers ontdekten dinsdagochtend dat het kindje onwel werd en stopte met ademen. Ze zijn direct gaan reanimeren en hebben de hulpdiensten gewaarschuwd. 

Een ambulance, politie en een traumahelikopter waren snel ter plaatse, het kindje is moet spoed naar het ziekenhuis gebracht. Maar het mocht allemaal niet baten. ,,Later hebben wij het verschrikkelijke nieuws gehoord dat het kindje is overleden’’, meldt Prokino op de website.

,,Ons diepe medeleven gaat uit naar ouders en kinderen’’, laat de kinderopvang op de website weten. ,,Wij zijn veel dank verschuldigd aan het ambulancepersoneel, slachtofferhulp, de politie, GGD en de burgemeester en ambtenaren van de gemeente Harderwijk voor hun ondersteuning.’’

Ondersteunen

Op scholengemeenschap RSG Slingerbos in Harderwijk is het bericht over het overlijden hard aangekomen. Op de website van de school staat dat het gaat om het zoontje van twee van de collega’s en tevens kleinzoon van een andere collega. ,,Hij was pas vier maanden’’, staat op de site. ,,We zijn allemaal erg geschokt en verdrietig. Ons medeleven gaat uit naar onze collega’s en andere betrokkenen. Wij wensen hen veel sterkte toe.’’

De lessen zijn dinsdag eerder gestopt om de collega's de gelegenheid te geven elkaar te ondersteunen, zegt directeur onderbouw Eduard de Vries. Woensdag is er tijdens de lessen aandacht besteed aan de gebeurtenissen. ,,We geven ook de leerlingen gelegenheid hun verdriet te uiten. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.