Volledig scherm
De koning verraste de vrijwilligers van Buddy to Buddy in Zutphen met een bezoek. Ook burgemeester Annemieke Vermeulen schoof aan bij het gesprek. © Merten Simons

Koning Willem-Alexander verrast Buddy to Buddy in Zutphen

Vrijwilligers van Buddy to Buddy in Zutphen hebben woensdagmiddag een uur lang gesproken met Koning Willem-Alexander. De Koning overdonderde de vrijwilligers tijdens een bijeenkomst waar vluchtelingen en Zutphenaren elkaar voor het eerst ontmoeten.

Verbaasde blikken en brede glimlachen woensdagmiddag bij de bijeenkomst van Buddy to Buddy waar vluchtelingen en Zutphenaren aan elkaar gekoppeld worden. Koning Willem-Alexander verraste de vrijwilligers en vluchtelingen met een werkbezoek. De koning sprak een uur lang met buddykoppels en andere vrijwilligers om vervolgens aan te schuiven bij een gezamenlijke lunch.

De Koning bezocht Buddy to Buddy nadat het maatjesproject eerder dit jaar een Appeltje van Oranje won. Met de Appeltjes van Oranje bekroont het Oranje Fonds jaarlijks sociale initiatieven die op succesvolle wijze groepen mensen verbinden en anderen inspireren. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van dit Oranje Fonds.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.