Linda Janssen, voorzitter van varkenshouderijorganisatie POV.
Volledig scherm
Linda Janssen, voorzitter van varkenshouderijorganisatie POV. © Raphael Drent

‘Meer geld voor terugbrengen veestapel is mooi, maar de varkensboer verdient ook waardering’

NIJMEGEN - Het is mooi dat er extra geld komt om varkensboeren uit te kopen, maar iets meer waardering voor de sector zou ook wel mogen. Varkensboeren uit de regio hebben gemende gevoelens bij de plannen van het kabinet om 60 miljoen euro extra uit te trekken om het aantal varkens omlaag te brengen.

215 reacties

 • T1plotseling

  3 jaar geleden
  Ikke: 100-en meldingen van stank in Helmond, maar dat waardeloze ''bestuur'' vindt de vee- en drekindustrie belangrijker, dan de kindertjes die 's nachts niet slapen door de stank!
 • T1plotseling

  3 jaar geleden
  En er dreigt een wereldwijd voedseltekort in 2050, mede veroorzaakt door de vee-industrie. immers wat de beesten opvreten, kan de mens niet meer nuttigen!
 • T1plotseling

  3 jaar geleden
  Gisteren een artikel gelezen van Wereld Kanker Onderzoek Fonds, dat wijst op risico op darmkanker door vlees, m. n. rood vlees.
 • T1plotseling

  3 jaar geleden
  Hongersnood dreigt voor inheemsen in Z-Amerika, wier land wordt geroofd om veevoer voor de Nederlandse vee-baronnen! 
 • T1plotseling

  3 jaar geleden
  Ikke: hoe kan ooit verantwoord worden, dat genoemde Indianen worden vermoord op hun eigen gronden, veroverd door niets ontziende vee-voer-fabrikanten, welke half Z-Amerika, en daarmee de longen der aarde naar de bliksem helpen. Ik zeg: een ieder, die maar een gram koopt uit de vee-industrie, is ook schuldig aan de massamoord op de originele bewoners dezer area.