Volledig scherm
Op het Salvatorplein in Arnhem is een auto verwoest door vuur. © Roland Heitink

Minder schade tijdens jaarwisseling

NIJMEGEN - De schade tijdens de jaarwisseling lijkt iets lager uit te pakken dan voorgaande jaren. Dat stelt het Verbond van Verzekeraars. Het verbond schat de particuliere schade voor heel Nederland op 10 tot 12 miljoen euro. Vorig jaar was dat nog 15 miljoen euro. 

Het verbond van Verzekeraars kan nog geen cijfers per regio geven. Ook benadrukt de organisatie dat het om schade gaat aan particuliere woningen en auto’s. In Meteren in Gelderland ging bijvoorbeeld een school in vlammen op en in Boxmeer brandde een bedrijfspand af. Deze schades zijn nog niet meegenomen in de cijfers.

Autobranden

De verzekeraars zijn blij met de constatering dat hulpverleners minder lastig gevallen zijn tijdens het uitvoeren van hun werk. Zorgen heeft het verbond over het grote aantal autobranden. In heel Nederland gingen er meer dan 200 auto’s in vlammen op, onder meer in EdeArnhem en Brakel. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.