Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Lex van Lieshout/ANP

Moeder laat baby achter in auto en gaat met andere spruit boodschappen doen

Handhaving Ermelo is donderdagmiddag op een achtergelaten baby in een auto gestuit. De baby was in de auto achtergelaten nadat de moeder had gekozen om haar andere kind mee te nemen naar de winkel. 

Handhavers van Handhaving Ermelo hebben donderdagmiddag een vrouw uit Ermelo aangemeld bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

De handhavers rukten uit nadat er een melding binnenkwam dat er in het centrum bijna een half uur een huilende baby in een afgesloten voertuig zat. Bij aankomst stuitten ze inderdaad op de baby.

Keuzes

Enkele minuten nadat de handhavers arriveerden, kwam de moeder van de baby terug bij de auto. Ze had boodschappen gedaan en had haar andere kind mee de winkel ingenomen. ‘Keuzes maken’, was haar antwoord volgens Handhaving Ermelo. Het antwoord hierop van de handhavers was duidelijk. ‘Onze keuze was een aanmelding bij bureau jeugdzorg’, aldus Handhaving Ermelo op social media.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.