De boerenprotesten bij de woning van minister Van der Wal begonnen relatief rustig, met een gesprek tussen beide partijen. Later werden de protesten grimmiger.
Volledig scherm
PREMIUM
De boerenprotesten bij de woning van minister Van der Wal begonnen relatief rustig, met een gesprek tussen beide partijen. Later werden de protesten grimmiger. © ANP

Noodverordening rond woning stikstofminister in Hierden van tafel, maar andere maatregelen blijven

De noodverordening rond de woning van stikstofminister Christianne van der Wal in Hierden wordt niet verlengd. Het Openbaar Ministerie, de politie en burgemeester Harm-Jan van Schaik van de gemeente Harderwijk ‘zien daar op dit moment geen aanleiding voor’. De andere veiligheidsmaatregelen blijven voorlopig wel van kracht.

  1. Politiebondvoorzitter: boerenactie bij huis minister is ‘aanval op rechtsstaat en democratie’

    Politie­bond­voor­zit­ter: boerenac­tie bij huis minister is ‘aanval op rechts­staat en democratie’

    ,,Dit is ontoelaatbaar. Hier worden grenzen overschreden en rechtstreeks onze rechtsstaat en democratie aangevallen.” Dat zegt voorzitter Jan Struijs van de Nederlandse Politiebond in een reactie op de situatie bij het huis van minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) dinsdagavond, die volgens de politie zo dreigend was dat agenten voor hun eigen veiligheid moesten kiezen en daardoor niet direct konden ingrijpen.